Navegació

El Maridatge de Cava i Torró tanca amb èxit l’edició de #Safrània365 de 2022

S’han celebrat onze activitats per donar a conèixer productes, elaboradors i paisatges

12/12/2022

El passat dissabte 10 de desembre es va cloure l’edició d’enguany de #Safrània365, el calendari d’activitats que organitza l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Oficina de Turisme i que té per objectiu posar en valor els productes agroalimentaris de proximitat, els seus elaboradors i els paisatges que els acullen.

El Maridatge de cava i torró es va estrenar l’any passat a les portes de les festes de Nadal, s’ha tornat a programar i altre cop es van exhaurir les entrades per prendre-hi part. La proposta consistí en un tast comentat amb la participació de Bernat Andreu del Celler Carles Andreu i Àngels Viñas de Pastisseria Viñas. Els assistents agraïren el to didàctic i divulgatiu de l’activitat.

Balanç molt positiu de #Safrània365

Un cop celebrada la darrera activitat la valoració de l’edició d’enguany de #Safrània365 és molt positiva. Es van programar tretze activitats iniciades el 2 d’abril. Finalment se n’han pogut celebrar onze. El factor climàtic ha fet que es suspenguessin dues activitats: la Caminada entre vinyes a causa de l’onada de calor del mes de juny, i De l’olivera al setrill, pels efectes de la manca d’aigua, l’excés de calor i un episodi de vent que van impedir la collita en les dates previstes.

Malgrat aquests contratemps climàtics el balanç global és molt positiu. #Safrània365 és un calendari d’activitats plenament consolidat amb un públic variat i fidel. Les propostes atrauen assistents de procedències diverses, ja siguin de Montblanc i la Conca de Barberà com de més lluny, principalment el Camp de Tarragona i l’àrea de Barcelona.

Enguany n’hi havia cinc específicament orientades al públic familiar. Donaven continuïtat a Viu Montblanc en família, un projecte nascut durant la gestió del PECT TurísTIC en família.

En cada edició s’intenten incorporar propostes per tal d’anar variant el ventall d’activitats. Enguany s’ha estrenat el Tast de pedra seca, una passejada visitant construccions de pedra seca de la mà del divulgador naturalista montblanquí Manel Martínez que va incloure un tast de productes agroalimentaris de la cooperativa Fet a la Conca. L’estrena va ser molt satisfactòria i es repetirà l’any vinent.

La valoració mitjana dels assistents de les onze activitats ha estat d’excel·lent, un 9,5. Els comentaris dels assistents són molt importants per conèixer els gustos, poder introduir millores i incorporar novetats.

Noves propostes per a #Safrània365 2023

L’Ajuntament de Montblanc ja ha començat a planificar la propera edició de #Safrània365. L’Oficina de Turisme tornarà a coordinar les activitats amb l’objectiu de seguir oferint visibilitat als productes agroalimentaris de la comarca, donar valor a la feina dels elaboradors i generar autoestima. El paisatge tornarà a jugar un paper important com a element singular.

L’edició de #Safrània365 de 2023 s’iniciarà al març i tornarà a cloure a les portes de les festes nadalenques. D’aquí a dos mesos es presentarà el clàssic punt de llibre on s’hi relacionen les tretze activitats programades.