Navegació

El dissabte 11 de juny Montblanc acollirà dues activitats de la programació de #Safrània365

Després de l’exitós Maridatge de cervesa i formatge arriben la Caminada entre vinya i l’espectacle Vi, glosa i estrelles

30/05/2022

El dissabte 11 de juny tindran lloc dues activitats de #Safrània365, la programació d’esdeveniments de petit format al voltant de l'enogastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc i que enguany té un total de tretze actes previstos. En aquesta ocasió estan relacionades amb el vi i la vinya, el producte i el paisatge.

A les 9 del matí tindrà lloc la segona edició de la Caminada entre vinyes, una experiència que combina la caminada gaudint del paisatge agrícola amb els tastos de vins i cava de tres cellers de Montblanc.
El punt d’inici i final és el Mas de la Sabatera de Montblanc, des d’on es farà una ruta circular d’uns 10 quilòmetres. Hi haurà dues aturades amb tast de vins: al Mas del Rendé amb Vins de Pedra, i a l’ermita de Santa Anna amb el celler Josep Foraster. Per acabar es farà un tast de cava Mas de la Sabatera al mateix mas. El recorregut no té dificultat i discorre per un paisatge de vinyes combinat amb sembrats i petits boscos, on és fàcil trobar-hi cabanes de pedra seca i masos. Es recomana dur calçat adequat.
A les 9 del vespre es tornarà a viure l’espectacle Vi, glosa i estrelles a les vinyes del Mas de la Sabatera, després que l’any passat tingués lloc a Rojals. Es tracta d’una proposta lúdica i de divulgació en què es descobriran les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons.
L’activitat comptarà amb el divulgador astrònom Alexandre Bonanit, la glosadora Gemma Balagué Fardatxa i els vins del Mas de la Sabatera. Al llarg de 90 minuts, els participants coneixeran les relacions entre el vi i el cel de nit al mateix temps que la glosadora, mitjançant el joc amb les paraules, lligarà el vi, l’astronomia i tot allò que passi en aquell moment. És aconsellable que els participants duguin calçat adequat i portin un entrepà per sopar abans de l’inici de l’activitat.
Les dues activitats estan organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc i tenen un preu de 10 euros i l’aforament és limitat. És imprescindible adquirir els tiquets a www.montblancmedieval.cat Per a més informació es pot enviar un correu a turisme@montblanc.cat o trucar al 977 861 733.
Aquestes propostes arriben just després del «Maridatge de cervesa i formatge» que va tenir lloc el passat dissabte al claustre de Sant Francesc de Montblanc amb un gran èxit de participants. Els assistents van tenir l’oportunitat de tastar cinc combinacions de cervesa artesana Boixets de Vimbodí i de formatge Sant Gil d’Albió.
El maridatge va ser dirigit per Carles Blázquez i Josep Martí que van anar explicant les característiques cada producte, els detalls d’elaboració, les possibilitats de combinació i al mateix temps van presentar cada empresa productora i moltes anècdotes del dia a dia del treball artesanal.
L’organització valora molt positivament que Montblanc esdevingui aparador d’uns productes agroalimentaris de qualitat que ajuden a promocionar la comarca.