Navegació

El cicle d’experiències «Viu Montblanc en família» torna a dedicar una jornada a plantar safrà

L’activitat tindrà lloc el dissabte 17 de juliol a l’Espai Aromis

22/07/2021

El dissabte 17 de juliol al matí tindrà lloc una nova edició de la plantada de safrà organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc. A partir de 9 del matí, els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions a l’aire lliure d’Aromis de Montblanc, acompanyats del Joan Cartanyà, productor de safrà qui ha recuperat aquest conreu a la Conca de Barberà.

Adreçada al públic familiar, l’activitat pretén donar a conèixer el safrà, l’espècia tradicional de la comarca, als infants i adults. Aquests aprendran a plantar els bulbs de safrà, al mateix temps que coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, quan es celebrarà la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar amb productes de proximitat i de temporada.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

La plantada de safrà forma part del cicle d’experiències «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme.

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Accions del document