Navegació

«Anem a l’hort», la nova experiència de turisme familiar per fomentar el coneixement de l’horta entre els més petits

S’obre el període d’inscripció des d’avui i fins el 10 d’agost

27/07/2020

 

El cicle d’activitats «Viu Montblanc en família» estrena una nova experiència adreçada al públic familiar pel proper dissabte 15 d’agost. «Anem a l’hort» consisteix en una passejada pels horts de la Parellada i la collita de fruites i verdures ecològiques de temporada. La voluntat de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, organitzadora de l’activitat, és fomentar el coneixement del producte agroalimentari del territori entre els més petits.


«Anem a l’hort!» arrencarà a les 6 de la tarda des de l’Oficina de Turisme de Montblanc, des d’on els participants es desplaçaran cap a les instal·lacions de La Carabasseta, situades a la vora del camí de la Parellada. L’Andreu Sabidó, propietari de La Carabasseta, és un productor d’horta ecològica de Montblanc que explicarà als participants com és la feina al camp i les fruites i verdures que conrea. També els hi transmetrà la importància de consumir de forma més responsable i sostenible apostant pels productes de temporada i de proximitat. Seguidament, els participants colliran fruites i verdures de l’hort, que podran endur-se a casa. L’experiència finalitzarà amb un berenar amb productes de proximitat.


Des d’avui i fins el 10 d’agost els interessats en realitzar l’activitat hauran d’inscriure’s prèviament i de manera gratuïta. És imprescindible omplir un formulari d’inscripció disponible al web www.montblancmedieval.cat. També és possible apuntar-se enviant un correu a turisme@montblanc.cat o bé trucant al 977 861 733. L’aforament és limitat per tal de complir amb les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19. Així mateix, serà necessari l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic durant la realització de l’activitat.


Aquesta nova experiència s’inclou dins de #Safrània365 i el cicle d’activitats familiars «Viu Montblanc en família». Està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. El mes de febrer es va estrenar l’edició 2020 amb un taller de turisme familiar i el passat cap de setmana es va celebrar una plantada de safrà a Aromis amb una quinzena de participants.


El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.


PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.


El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.