Navegació

A la venda les entrades per a les dues properes activitats de #Safrània365

Seran el dissabte 2 de setembre dins el programa la Festa Major de Montblanc

14/08/2023

A la venda les entrades per a les dues properes activitats de #Safrània365
Activitat "plantada de safrà" de #Safrània365

 

Per al proper dissabte 2 de setembre hi ha previstes dues activitats del calendari de #Safrània365 que s’emmarquen dins la programació de la Festa Major. Es tracta de propostes que es venen celebrant els darrers anys i que estan adreçades a dos tipus de públic molt diferent.

La Plantada de safrà tindrà lloc a partir de les 9 del matí, els participants plantaran bulbs de safrà a les instal·lacions a l’aire lliure d’Aromis de Montblanc, acompanyats del Joan Cartanyà, productor de safrà qui fa més d’una dècada va recuperar aquest conreu a la Conca de Barberà.

Adreçada al públic familiar, l’activitat pretén donar a conèixer el safrà, l’espècia tradicional de la comarca, als infants i adults. Aquests aprendran a plantar els bulbs de safrà. Al mateix temps que coneixeran el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, quan es celebrarà la collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. Al finalitzar la plantada, les famílies gaudiran d’un esmorzar amb productes de proximitat i de temporada.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat té el preu de 5€ per als majors de 12 anys i de 2€ per als infants d’entre 4 i 12 anys i té un aforament limitat. Per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.

 El mateix dia a 2/4 de 9 del vespre es tornarà a fer la Passejada nocturna i constel·lacions de la mà del divulgador astrònom Alexandre Bonanit. Al voltant del Mas de la Sabatera, a mig camí entre Montblanc i Prenafeta, es descobriran les espècies nocturnes i els conreus, amb una introducció a l’astronomia a partir d’un recorregut naturalista nocturn.

La foscor de la nit permet als participants observar els tipus d’estrelles i les constel·lacions. Es parlarà de la mitologia, els contes i les llegendes que porten associades.

Els interessats a realitzar l’activitat es poden inscriure al web www.montblancmedieval.cat. Hi ha un preu únic per participar de 5€. L’activitat té un aforament limitat i per a la seva realització, és necessari l’ús de calçat còmode.