Navegació

A la venda les entrades per a les dues properes activitats de #Safrània365

El dissabte 5 d’agost tindran lloc Anem a l’hort i Vi, glosa i estrelles

17/07/2023

Per al proper dissabte 5 d’agost s’han programat dues activitats del calendari de #Safrània365. Es tracta de propostes que es venen celebrant els darrers anys i que estan adreçades a dos tipus de públic molt diferent.

Anem a l’hort consisteix en una passejada per l’hort del convent de la Serra, la collita d’hortalisses i fruites ecològiques de temporada i un taller de conserva amb productes de l’hort. La voluntat de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, organitzadora de l’activitat, és fomentar el coneixement del producte agroalimentari del territori, especialment entre els més petits.

Anem a l’hort! arrencarà a les 7 de la tarda al convent de la Serra, a l’hort gestionat per La Carabasseta. L’Andreu Sabidó, propietari de La Carabasseta, és un productor d’horta ecològica de Montblanc que explicarà als participants com és la feina al camp i quines són les fruites i hortalisses que conrea. També hi prendrà part la cooperativa agroecològica L’Aresta, que transmetrà la importància de consumir de forma responsable i sostenible apostant pels productes de temporada i de proximitat. Seguidament, els participants colliran fruites i hortalisses de l’hort, i podran endur-se-les a casa. L’experiència finalitzarà amb un taller de conserva amb productes collits al moment.

Des d’avui els interessats en realitzar l’activitat es poden inscriure a través de www.montblancmedieval.cat. El preu per participar és de 2€ els infants d’entre 4 i 12 anys, i 5€ els majors de 12 anys. I l’aforament és limitat.

En mateix dia a les 10 del vespre es tornarà a viure l’espectacle Vi, glosa i estrelles. Enguany tindrà lloc a les vinyes del Mas Foraster. Es tracta d’una proposta lúdica i de divulgació en què es descobriran les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb lletra improvisada, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons.

L’activitat comptarà amb el divulgador astronòmic Alexandre Bonanit, la glosadora Gemma Balagué Fardatxa i els vins Josep Foraster. Al llarg de 90 minuts, els participants coneixeran les relacions entre el vi i el cel de nit al mateix temps que la glosadora, mitjançant el joc amb les paraules, lligarà el vi, l’astronomia i tot allò que passi en aquell moment. És aconsellable que els participants duguin calçat adequat.

En aquest cas l’activitat té un preu de 10 euros i cal tenir en compte que l’aforament és limitat. Per això és imprescindible adquirir els tiquets a www.montblancmedieval.cat

Accions del document