Navegació

A la venda les entrades per a la collita de safrà de #Safrània365

L’activitat complementa l’activitat de la plantada que es va fer a l’estiu

24/10/2022

El proper dissabte 5 de novembre tindrà lloc la desena activitat d’enguany del calendari de #Safrània365 que organitza l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Oficina de Turisme. És tot un clàssic d’aquesta programació ja que en forma part amb èxit des de la primera edició.

A partir de les 10 del matí, a les instal·lacions d’Aromis de Montblanc, els participants tindran l’oportunitat de collir el safrà que es va plantar el mes d’agost. Es recomana l’ús de calçat còmode. A continuació, i per aconseguir l’apreciada espècia, hauran d’esbrinar-ne les flors.

El taller l’impartirà el Joan Cartanyà, productor de safrà que ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, que ensenyarà a les famílies la tècnica per recollir les flors i extreure els brins de safrà. Al finalitzar el taller, els participants gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.

Aquesta nova experiència de turisme familiar té un preu popular: 5€ majors de 13 anys; 2€ de 4 a 12 anys; gratuït fins a 3 anys. L’activitat té un aforament limitat i és necessària la inscripció a través del web www.safrania365.cat

La collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors és una de les dues experiències de #Safrània365 programades per l’Àrea de Turisme de Montblanc per al mes de novembre. Cal recordar que just el proper dissabte tindrà lloc el tast de vins que es realitza en col·laboració amb La Conca 5.1. La vinya va ser abans que el vi serà un tast coordinat per la divulgadora del món del vi la vinya Míriam Clotet amb la participació de representants de sis cellers que reflexionaran al voltant del present i el futur de la pagesia.