Mostra de Cervesa Artesana

ESCOLTA LA FALCA DE RÀDIO

La segona setmana d’agost torna #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc. Els vespres del divendres 9 i dissabte 10 d'agost, tindrà lloc la primera edició de la Mostra de Cervesa Artesana.

#Safrània365 va començar el dilluns 1 d'abril amb una jornada del III Congrés Català de la Cuina durant la qual es va presentar la programació anual en format de punt de llibre. S’hi recullen les deu propostes que s'han programat des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc.

La Vermutada Popular i Musical per Setmana Santa, la jornada «Enoturismes» al juny i l’activitat familiar «A la vinya, en família» al celler Mas Foraster, són les propostes que s’han realitzat fins ara i que continuaran fins a finals d’any. Totes tenen l’objectiu de posar en valor els productes de proximitat lligats al territori.

La cinquena activitat de #Safrània365 és novetat i com la Vermutada Popular i Musical, el lloc on es celebrarà és la plaça del celler modernista. Un espai ampli davant la Catedral del Vi de Montblanc on s'ubicarà un escenari, diversos estands i bótes on poder fer les degustacions.

L'activitat es desenvoluparà els dos dies entre les 7 de la tarda i les 11 de la nit, i anirà acompanya de la música del Dj Energy For You.

Aquest matí s’ha presentat aquesta nova proposta al celler modernista. Oriol Pallissó, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc, ha ressaltat «la voluntat del consistori de seguir apostant pels productes de proximitat i tradicionals del territori a través de propostes atractives. Especialment, en un moment de l’any sense molta activitat a la vila». També hi han participat Núria Griso, tècnica de turisme de l’Ajuntament de Montblanc; Carles Blázquez, productor de la cervesa vimbodinenca Boixets; i Joan Cartanyà, productor del safrà Aromis.

A la Mostra hi participaran cinc productors de cervesa artesana de les comarques de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i l’Urgell: Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. També hi haurà els productes de proximitat de la Cooperativa Fet a la Conca. Totes les degustacions tindran el preu de 2 euros i es liquidaran directament al productor.

L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana anirà acompanyada de la presentació de la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà. Segons Carles Blázquez, aquesta nova cervesa és «molt suau, té poca graduació i una lleugera presència del safrà de la comarca». Els tastos es realitzaran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2 euros. Amb cada got s'obsequiarà els visitants amb una bossa de patates personalitzada.

La Mostra s'ha pensat per a tots els públics. Per als més petits hi haurà dos tallers gratuïts: «Com i amb què s’elabora la cervesa?» amb la Segarreta que permetrà que puguin conèixer els cereals o tastar el most, i «Art en vindre» on els petits podran posar en pràctica la seva part més creativa pintant sobre ampolles de cervesa.

Per altra banda, durant el cap de setmana, també es celebrarà la plantada de safrà a les instal·lacions d’Aromis. Els participants plantaran els dies 10 i 11 d’agost els bulbs de safrà al mateix temps que aprenen el seu conreu i a tenir-ne cura fins a la recollida de les flors al mes de novembre, que coincideix amb l’activitat de collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors. Joan Cartanyà ha destacat: «Des de l’Àrea de Turisme sempre s’ha donat suport per preservar el patrimoni que representa aquesta espècia tradicional a la comarca. Aquestes activitats pretenen fer pedagogia entre els més petits perquè coneguin i ajudin a la seva protecció i conservació».

Aquestes activitats van adreçades al públic familiar i s’inclouen dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

Cartell cervesa 2019

Accions del document