Collita de safrà i taller d'esbrinament de flors

INSCRIPCIONS

El dissabte 7 de novembre es celebrarà la darrera activitat prevista dins el cicle anual d’experiències familiars “Viu Montblanc en família”. Es tracta de la collita de safrà en la qual els participants tindran l’oportunitat de collir les flors de safrà plantades el passat mes de juliol. Seguidament a la collita i per tal d’aconseguir l’espècia, es realitzarà un taller per aprendre a esbrinar les flors del safrà.

L’activitat, adreçada als públic familiar, pretén donar a conèixer el safrà, l’espècia tradicional de la comarca, als infants i adults. S’iniciarà a les 10 del matí a les instal·lacions d’Aromis on el seu propietari, Joan Cartanyà, ensenyarà a les famílies la tècnica per recollir les flors i extreure els brins de safrà. Al finalitzar el taller, les famílies gaudiran d’un esmorzar individual amb productes de proximitat.

A partir d’avui i fins el proper dimarts 3 de novembre, les inscripcions estaran obertes. És imprescindible que tots els participants, tant adults com infants, s’inscriguin prèviament omplint el formulari del web www.montblancmedieval.cat. Tindran prioritat aquelles persones que el mes de juliol van participar a la plantada dels bulbs de safrà.

L’activitat és gratuïta i per a la seva realització es recomana l’ús de calçat còmode. L’aforament s’ha reduït per adaptar-se a les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19. Serà necessari l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic durant la celebració de l’activitat.

La collita de safrà forma part del cicle d’experiències «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La història fa turisme. Al llarg de l’any s’han celebrat diverses activitats dirigides al públic familiar amb l’objectiu de difondre el producte agroalimentari de la Conca de Barberà.

Cartell Collita de safrà 2020

Accions del document