Calendari d'activitats 2021

Caminada entre vinyes
22 de maig de 2021
9 h
Mas de la Sabatera
Caminada d’uns 10 quilòmetres per l’entorn natural de Mas de la Sabatera. Recorrerem vinyes de Mas de la Sabatera, Mas Foraster i Vins de Pedra, i degustarem els vins d’aquests tres cellers de Montblanc.

Del blat al pa
12 de juny de 2021
11 h
Sala de les Corts Catalanes
Taller d’elaboració de pa. Al llarg del taller els participants aprendran els ingredients naturals bàsics i tots els passos per elaborar un pa sa i de qualitat a casa. També es posarà en valor el conreu del cereal al nostre territori.

Sopars saludables d’estiu
12 de juny de 2021
18 h
Sala de les Corts Catalanes
Demostració de cuina en el qual aprendrem a elaborar sopars saludables i refrescants, ideals per l’estiu. Al finalitzar la demostració per part de la terapeuta en nutrició integrativa Elena Vidal, podrem degustar els plats elaborats.

Plantada de safrà
17 de juliol de 2021
9 h
Aromis
Activitat dedicada a donar a conèixer l’espècia del safrà, des de que es planten el bulbs fins que es cullen les flors. També aprendrem a tenir cura del safrà fins a la collita del mes de novembre.

Vi, glosa i estrelles
17 de juliol de 2021
22 h
Rojals
Vi, glosa i estrelles és un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons.

Anem a l’hort!
7 d’agost de 2021
18.30 h
Monestir de la Serra
A l’hort del monestir de la Serra, coneixerem quines són les hortalisses i fruites de temporada que s’hi conreen i tindrem l’oportunitat de collir-les per endur-nos-les a casa.

Maridatge de cervesa i formatge
14 d’agost de 2021
19 h
Pati del claustre de Sant Francesc
Maridatge de cerveses artesanes Boixets de Vimbodí i Poblet i formatges Sant Gil d’Albió.

Passejada nocturna: Lluna i agricultura
4 de setembre de 2021
21 h
Ermita de Sant Josep
Sota la llum de la lluna descobrirem les connexions del nostre satèl·lit amb els éssers vius de la Terra. També coneixerem la influència de la Lluna sobre els principals cultius de la nostra comarca, com l’oli, el vi o el safrà. Amb un punter làser aprendrem a reconèixer els tipus d’estrelles i les constel·lacions, i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades.

Tast de vins
30 d’octubre de 2021
19 h
Restaurant El Molí del Mallol
Tast de vins de #Safrània365 i La Conca 5.1.

Collita de safrà
6 de novembre de 2021
10 h
Aromis
Amb aquesta activitat gaudirem de l’espectacle de colors i olors que ens ofereix la floració del safrà. Aprendrem a collir i esbrinar les flors per obtenir l’apreciada espècia del safrà.

De l’olivera al setrill
27 de novembre de 2021
10 h
Camp d’oliveres proper a Montblanc i sala de les Corts Catalanes
Activitat per conèixer un dels conreus tradicionals de la Conca de Barberà: l’olivera. En descobrirem tots els detalls al mateix temps que collirem les olives seguint les indicacions del pagès. L’activitat finalitzarà amb un taller de cuina en el qual s’elaborarà una conserva d’olives.

Maridatge de cava i torró
4 de desembre de 2021
19 h
Sala de les Corts Catalanes

Totes les activitats tenen un aforament limitat. Entrades al web www.montblancmedieval.cat.

Accions del document