CALENDARI D'ACTIVITATS 2023

Caminada entre vinyes
1 d’abril de 2023
10 del matí
Mas de la Sabatera
Caminada d’uns 10 quilòmetres per l’entorn de Mas de la Sabatera. Recorrerem les vinyes de Vins de Pedra, Mas Foraster i Mas de la Sabatera per degustar els vins d’aquests tres cellers de Montblanc. Durada: 4 hores.

Els secrets de les abelles i la mel
6 de maig de 2023
10 del matí
Ermita de Sant Josep
A l’entorn de l’ermita de Sant Josep, hi trobem una gran varietat de flors que fan possible la producció de mel de diferents gustos i colors. La visita permetrà conèixer el món de les abelles de la mà de l’apicultor de Mel el Remei. Descobrirem com viuen, què fan i com d’importants són per al planeta. L’activitat finalitzarà amb un tast de mels de les muntanyes de Prades. Durada: 2 hores.

Del marge a la cuina
17 de juny de 2023
9 del matí
Espai Aromis
La natura ens ofereix una gran quantitat de plantes silvestres comestibles. L’activitat iniciarà amb una passejada a l’entorn de l’Espai Aromis per reconèixer plantes i flors silvestres i saber com recol·lectar-les. Tot seguit, elaborarem algunes receptes senzilles per aprendre a incorporar-les a la cuina. Durada: 3 hores.

Del blat al pa
8 de juliol de 2023
10 del matí
Molins de la Vila
Taller d’elaboració de pa amb la cooperativa L’Aresta en el qual aprendrem els ingredients i els passos a seguir per fer un pa saludable, de qualitat i agroecològic. Durant el taller elaborarem la massa que prendrem a casa per enfornar-la. Durada: 3 hores.

Anem a l’hort!
5 d’agost de 2023
7 de la tarda
Convent de la Serra
A l’hort de l’antic convent de la Serra, coneixerem quines són les hortalisses i les fruites de temporada que hi conrea La Carabasseta i en collirem per endur-nos-les a casa. Després de la collita, amb L’Aresta elaborarem una conserva amb productes de l’hort. Durada: 2 hores.

Vi, glosa i estrelles
5 d’agost de 2023
10 del vespre
Mas Foraster
Espectacle lúdic i divulgatiu de l’Associació Bocafoscant durant el qual descobrirem les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes, les cançons i els vins de Mas Foraster. Durada: 2 hores.

Plantada de safrà
2 de setembre de 2023
9 del matí
Espai Aromis
Activitat dedicada a donar a conèixer l’espècia del safrà, des de que es planten els bulbs fins que es cullen les flors. De la mà d’Aromis aprendrem a tenir cura del safrà fins a la collita al mes de novembre. Durada: 2 hores.

Passejada nocturna i constel·lacions
23 de setembre de 2023
8 del vespre
Mas de la Sabatera
Activitat que combina la introducció a l’astronomia i un recorregut naturalista nocturn. Amb l’Associació Bocafoscant descobrirem les diferents espècies nocturnes i aprendrem a reconèixer els tipus d’estrelles i les constel·lacions, i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades. Durada: 2 hores.

De l’olivera al setrill
28 d’octubre de 2023
10 del matí
Mas Foraster
Activitat per conèixer un dels conreus tradicionals de la Conca de Barberà: l’olivera. En descobrirem tots els detalls al mateix temps que collirem les olives seguint les indicacions del pagès de Mas Foraster. L’activitat finalitzarà amb un taller de cuina de L’Aresta durant el qual s’elaborarà una conserva d’olives. Durada: 2 hores.

Collita de safrà
4 de novembre de 2023
10 del matí
Espai Aromis
Amb aquesta activitat gaudirem de l’espectacle de colors i olors que ens ofereix la floració del safrà a l’Espai Aromis. Aprendrem a collir i esbrinar les flors per obtenir l’apreciada espècia del safrà. Durada: 2 hores.

Tast de vins · La clau de volta
4 de novembre de 2023
2/4 de 8 del vespre
El Molí del Mallol
Tast de vins "La clau de volta" amb Roser Vernet i Martí Sales, i els cellers La Fita, Clos Mogador, Celler Vilalta Pere, Niu Celler, Venus La Universal i Celler Dumenge. Durada: 2 hores.

Tast de pedra seca
25 de novembre de 2023
9 del matí
Oficina de Turisme
Caminada que ens permetrà conèixer diferents construccions de pedra seca de l’entorn de Montblanc acompanyats del Manel Martínez. El recorregut finalitzarà amb un tast de productes de la cooperativa Fet a la Conca. Durada: 4 hores.

Maridatge de cava i torró
2 de desembre de 2023
7 de la tarda
Sala de les Corts Catalanes
Maridatge de caves del celler Carles Andreu de Pira i torrons de la pastisseria Viñas de Montblanc. Durada: 2 hores.

ACTIVITATS AMB RESERVA PRÈVIA I PLACES LIMITADES.