Calendari d'activitats 2022

Del blat al pa
2 d’abril de 2022
11 h
Sala de les Corts Catalanes
Taller d’elaboració de pa en el qual aprendrem els ingredients i els passos per fer un pa saludable, de qualitat i agroecològic amb la cooperativa L’Aresta. Durant el taller elaborarem la massa que prendrem a casa per enfornar-la.

Alimentació saludable i natural de primavera
2 d’abril de 2022
18 h
Sala de les Corts Catalanes
Demostració de cuina per part de la dietista integrativa Elena Vidal en la qual aprendrem a elaborar plats naturals, de proximitat, de temporada, saludables i deliciosos. Veurem quins són els aliments de temporada i com amb ells podem preparar plats senzills i plens de vitalitat, i a la vegada en gaudim també a taula. Al finalitzar la demostració, podrem degustar els plats elaborats.

Maridatge de cervesa i formatge
28 de maig de 2022
19 h
Pati del claustre de Sant Francesc
Maridatge de cerveses artesanes Boixets de Vimbodí i Poblet i formatges Sant Gil d’Albió.

Caminada entre vinyes
11 de juny de 2022
9 h
Mas de la Sabatera
Caminada d’uns 10 quilòmetres per l’entorn de Mas de la Sabatera. Recorrerem les vinyes de Vins de Pedra, Mas Foraster i Mas de la Sabatera, i degustarem els vins d’aquests tres cellers de Montblanc.

Vi, glosa i estrelles
11 de juny de 2022
22 h
Mas de la Sabatera
Espectacle lúdic i divulgatiu de l’Associació Bocafoscant durant el qual descobrirem les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes, les cançons i els vins de Mas de la Sabatera.

Plantada de safrà
30 de juliol de 2022
9 h
Espai Aromis
Activitat dedicada a donar a conèixer l’espècia del safrà, des de que es planten el bulbs fins que es cullen les flors. De la mà d’Aromis, aprendrem a tenir cura del safrà fins a la collita al mes de novembre.

Anem a l’hort!
13 d’agost de 2022
19 h
Convent de la Serra
A l’hort de l’antic convent de la Serra, coneixerem quines són les hortalisses i fruites de temporada que hi conrea La Carabasseta i tindrem l’oportunitat de collir-les per endur-nos-les a casa. Amb L’Aresta elaborarem una conserva amb productes de l’hort.

Passejada nocturna i constel·lacions
17 de setembre de 2022
21 h
Institut Martí l’Humà
Activitat que combina la introducció a l’astronomia i un recorregut naturalista nocturn. Amb l’Associació Bocafoscant descobrirem les diferents espècies nocturnes i els conreus, i aprendrem a reconèixer els tipus d’estrelles i les constel·lacions, i la mitologia, contes i llegendes que aquestes porten associades.

Tast de vins "La vinya va ser abans que el vi"
29 d’octubre de 2022
19 h
Restaurant El Molí del Mallol
Tast de vins coordinat per Míriam Clotet i amb la participació dels cellers: Enlaire Vins, David Pujol Cargol, Vins Desantesos, Grup de Pagesos Biodinàmics, Mulet Viticultors i Celler Eravi.

Collita de safrà i taller d’esbrinament de flors
5 de novembre de 2022
10 h
Espai Aromis
Amb aquesta activitat gaudirem de l’espectacle de colors i olors que ens ofereix la floració del safrà a l’Espai Aromis. Aprendrem a collir i esbrinar les flors per obtenir l’apreciada espècia del safrà.

Tast de pedra seca
26 de novembre de 2022
9 h
Oficina de Turisme
Caminada que ens permetrà conèixer diferents construccions de pedra seca de l’entorn de Montblanc acompanyats del divulgador naturalista Manel Martínez. Durant el recorregut es realitzarà un tast de productes de la cooperativa Fet a la Conca. Aquesta activitat s'emmarca dins la Setmana de la Pedra Seca 2022.

De l’olivera al setrill
3 de desembre de 2022
10 h
Celler Mas Foraster
Activitat per conèixer un dels conreus tradicionals de la Conca de Barberà: l’olivera. En descobrirem tots els detalls al mateix temps que collirem les olives seguint les indicacions del pagès de Mas Foraster. L’activitat finalitzarà amb un taller de cuina de L’Aresta durant el qual s’elaborarà una conserva d’olives.

Maridatge de cava i torró
10 de desembre de 2022
19 h
Sala de les Corts Catalanes
Maridatge de caves Carles Andreu de Pira i torrons de la Pastisseria Viñas de Montblanc.

 

Totes les activitats tenen un aforament limitat. Entrades al web www.montblancmedieval.cat.

Accions del document