Montblanc torna a ser capital del turisme en família

Clickània atrau més de 13.000 visitants durant els quatre primers dies

16/10/2017

La desena edició del festival de Playmobil ha arrencat amb molta força. Des del dijous 12 fins el diumenge 15 d'octubre 13.100 persones han gaudit del primer cap de setmana de Clickània al recinte de Sant Francesc de Montblanc. El fet excepcional que hi hagués quatre dies seguits de festival ha suposat que pràcticament s'hagi igualat la xifra d'assistents de l'any passat.

La valoració dels visitants ha tornat a ser molt bona i els diorames principals han tornat a agradar per la varietat, la renovació d'any en any i la complexitat temàtica dels muntatges. Les novetats de l'edició d'enguany, el taller de miniatures, les demostracions de maquetisme i les actuacions de l'Small River Brass Band el dissabte, i de l'àliga i la cucafera el diumenge, han estat molt ben acollides.

Al llarg dels quatre dies hi ha hagut una assistència fluïda i continuada d'un públic familiar i de proximitat: del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre, l'àrea metropolitana de Barcelona, el Penedès, la Catalunya Central i la plana de Lleida. Com és habitual en aquestes dates, també s'ha notat la presència de visitants del País Valencià.

Els milers de visitants que han passat per Clickània han ajudat a dinamitzar el teixit econòmic de la vila. Els comerços i, molt especialment, els restaurants han notat l'efecte del festival. Novament hi ha hagut implicació de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, patrocinadora de les actuacions de carrer.

El proper cap de setmana, dissabte i diumenge, es repetirà la mateixa programació: exposicions, espai de venda, jocs, demostracions, tallers, actuacions al carrer, concurs del click amagat, concurs de diorames,..

Per fer un seguiment del festival i de la seva programació trobareu informació a www.clickania.cat i a través de les xarxes socials amb les etiquetes #montblancmedieval i #Clickània2017.

Accions del document