Més de vuit mil visitants en la quinzena edició de Clickània

El festival de Playmobil de Montblanc es confirma com el més important del país

16/10/2023

Més de vuit mil visitants en la quinzena edició de Clickània
Clickània 2023

La quinzena edició de Clickània, el festival de Playmobil de Montblanc, consolida aquest esdeveniment com el més important d’aquestes característiques arreu de Catalunya. Del 12 al 15 d’octubre s'ha registrat una xifra de 8.300 visitants, que supera en 400 l’anterior edició.

Montblanc ha tornat a atraure un gran volum de públic repetidor, que coneix bé el festival i que valora les activitats que s'hi fan. Al mateix temps, hi ha públic nou que ha conegut el festival a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i la recomanació d'amics o familiars. La major part respon a una tipologia familiar o en parella i majoritàriament prové del Camp de Tarragona, l'àrea metropolitana de Barcelona i comarques properes, la plana de Lleida i les Terres de l’Ebre.

La programació ha garantit els trets que han consolidat Clickània tant entre els col·leccionistes de Playmobil com entre el públic que vol gaudir d’una activitat singular en família.

L’antic convent de Sant Francesc ha tornat a ser l’epicentre del festival, amb l’exposició central, amb deu diorames espectaculars, l’espai de venda, amb sis botigues especialitzades, i l'exposició de diorames dedicada al seguici popular de Montblanc.

A l'antic hospital de Santa Magdalena hi va haver l’exposició del concurs de diorames que es fa des de l’inici del festival. Pels carrers i places de la vila també hi havia molta activitat ja que tornaren a ser l’escenari del concurs del Click Amagat. I, a més, el Museu del Pessebre de Catalunya que facilità l’oportunitat de visitar aquest equipament de referència on veure un pessebre fet amb clicks.

Com cada any, els milers de visitants que han passat per Clickània han ajudat a dinamitzar el teixit econòmic de la vila. Els comerços i, molt especialment, els restaurants han tornat a notar l'efecte del festival. Un efecte que va més enllà de Montblanc i es fa evident també a la Conca de Barberà.

Amb Clickània es tanca amb èxit la celebració dels tres esdeveniments turístics que organitza l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc. Per al proper any les dates seran les següents: Brickània, el festival de Lego, el 8 i 9 de juny; Terrània, el festival internacional de ceràmica, el 27, 28 i 29 de setembre; i Clickània, el festival de Playmobil, altra vegada de dos caps de setmana, 12, 13, 19 i 20 d’octubre.