La desena edició de Clickània marca un rècord i tanca amb prop de 20.000 visitants

Durant els sis dies de festival Montblanc s'ha omplert de públic familiar i aficionats als clicks de Playmobil.

23/10/2017

Clickània ha tornat a convertir Montblanc en la capital catalana dels clicks de Playmobil i al llarg dels sis dies de la desena edició del festival s'ha assolit un rècord de visitants amb 19.550.
El primer cap de setmana que va ser excepcional amb quatre dies de festival es van registrar 13.100 visitants i el segon n'hi va haver 6.450. El dia amb més visitants fou el dissabte 14, amb 4.300.
Durant el festival s'ha tornat a posar de manifest que a Clickània hi ha un gran volum de públic repetidor, que coneix bé el festival i que valora les activitats que s'hi fan, alhora que hi ha públic nou que ha conegut el festival a través dels mitjans de comunicació, les xarxes social i la recomanació d'amics i familiars. La major part respon a una tipologia familiar o en parella i majoritàriament prové de Catalunya i del nord del País Valencià.
La valoració dels visitants ha tornat a ser molt bona. La programació ha estat variada i molt completa, amb l'exposició de diorames, l'espai de venda, l'àrea de jocs patrocinada pel càmping Serra de Prades, les demostracions, els tallers, les actuacions al carrer, el concurs del click amagat, el concurs de diorames,..
També les novetats de la desena edició han tingut una gran acollida: el taller de miniatures, les demostracions de maquetisme i les actuacions de l'Small River Brass Band i de les diverses colles del folklore local.
Els milers de visitants que han passat per Clickània han ajudat a dinamitzar el teixit econòmic de la vila. Els comerços i, molt especialment, els restaurants han notat l'efecte del festival. Novament hi ha hagut implicació de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, patrocinadora de les actuacions  de carrer.
Clickània, ja des de la primera edició del festival l'any 2008, s'ha consolidat com  el segon esdeveniment amb major capacitat d'atracció a Montblanc després de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.
Cal agrair la implicació en aspectes d'organització i de logística dels Guies de Montblanc, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, l'Associació Medieval i Protecció Civil. I els departaments de l'Ajuntament de Montblanc dels Serveis de Manteniment i la Policia Local.
Clickània es troba a la part central del calendari d'esdeveniments de tardor que organitza l'Oficina de Turisme de Montblanc, per la qual cosa ara ja es començarà a viure amb intensitat Safrània, la Fira de Sant Martí dedicada als productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, que se celebrarà els dies 3, 4 i 5 de novembre.