La desena edició de Clickània convertirà Montblanc en la capital catalana del món de Playmobil

El festival comença el dijous 12 i acaba el diumenge 22

10/10/2017

Un any més, durant els dos propers caps de setmana Montblanc acollirà   aficionats i col·leccionistes de Playmobil i moltes famílies interessades a passar moments únics en un entorn privilegiat. Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc, arriba a la desena edició, i tindrà una durada excepcional de sis dies repartits en dos caps de setmana: 12, 13, 14 i 15 d'octubre i 21 i 22 d'octubre.

Els horaris són molt amplis i cada dia estarà obert al públic de 10h a 20h. Els preus són populars i segueixen sent els dels darrers anys: nens fins a 6 anys, gratuït; infants entre 7 i 13 anys, 2€; i majors de 14 anys, 3€.

Qui visiti el festival podrà gaudir d'un ampli ventall d'activitats, repartides per diversos indrets del nucli històric de Montblanc, orientades a tot tipus de públic. A banda de carrers i places de la vila hi ha cinc espais a visitar: l'antiga església i el claustre de Sant Francesc, l'antiga església de l'hospital de Santa Magdalena, el Museu Comarcal i el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre.
Com cada any, a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi haurà l'exposició central de diorames temàtics. Els títols dels diorames són: Les quatre estacions, Ja és Nadal a Clickània, Viatge a la civilització maia: recreacions de vida i costums, El setge al castell de Miravet, Mary Poppins, La gran nació sioux, Parc Natural, Història romana: la vida i l'exèrcit de Roma, Parc d'atraccions Click World i El castell negre de Joc de Trons.

Hi haurà sis botigues que garanteixen al públic que es puguin trobar novetats, producte descatalogat, complements, gadgets,.. Dues participen per primer cop a Clickània. Les activitats per als més petits al pati del claustre tornaran a comptar amb la col·laboració del Càmping Serra de Prades.
Per celebrar les 10 edicions del festival es podrà veure una col·lecció de dotze clicks gegants, i es presenten dues activitats noves: l'exposició i demostració de maquetisme a la sala de les Corts i un taller de miniatures a la sala polivalent.
El festival torna a proposar activitats pels carrers i places de la vila, de manera que el públic pot anar passejant i prenent part en tot allò que es va trobant.
S'han programat quatre actuacions musicals i folklòriques de carrer. Els dissabtes a les 18h actuarà l'Small River Brass Band. I els dos diumenges al punt del migdia tindrà protagonisme el folklore de Montblanc: el dia 15 amb una cercavila de la Cucafera, l'Àliga i el drac acompanyats dels grallers de Montblanc; i el dia 22 amb una cercavila de la Mulasseta, l'aligot i el drac petit, acompanyats pels grallers de les colles.
Tots els dies de festival es podrà accedir als principals atractius monumentals de Montblanc. Al CIAR, Centre d'interpretació de l'Art Rupestre, hi haurà un diorama de la prehistòria i es podran contemplar les reproduccions de les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades. Al Museu Comarcal s'estrenarà un diorama que representa un passeig per la història de la Conca de Barberà. També hi haurà la possibilitat de pujar a les torres de la muralla i caminar pel pas de ronda en un nou horari de 12h a 18h.
A l'antic hospital de Santa Magdalena, durant els dos caps de setmana els visitants podran gaudir de l'exposició dels muntatges dels aficionats que participen en la desena edició del concurs de creació de diorames, tot un clàssic on hi prendran part més de mig centenar d'aficionats als clicks.
També són un clàssic de Clickània els concursos i sortejos de productes Playmobil. El més esperat, sens dubte, és el concurs del Click Amagat. Tretze botigues del nucli històric de Montblanc creen diorames als seus aparadors i hi amaguen uns clicks que representen personatges relacionats amb la Setmana Medieval de Montblanc. Per obtenir premi en el sorteig cal haver-los trobat tots.
Per animar l'arribada de visitants l'organització ha editat un vídeo de promoció que es pot veure als canals de Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=vdRlDo-Y9mI) i de Facebook de Montblanc Medieval. A les xarxes s'espera molta activitat a través de les imatges compartides amb les etiquetes #montblancmedieval i #Clickània2017