La celebració de Clickània tornarà a convertir Montblanc en la capital catalana del món de Playmobil

La catorzena edició omplirà els dos propers caps de setmana: 8, 9, 15 i 16 d'octubre

03/10/2022

Els dos propers caps de setmana Montblanc tornarà a acollir aficionats i col·leccionistes de Playmobil i moltes famílies interessades a passar moments únics en un entorn privilegiat. La catorzena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc recupera el format previ a la pandèmia i se celebrarà sense restriccions. La durada serà de quatre dies: 8, 9, 15 i 16 d'octubre.

L’edició d’enguany té un cartell acolorit com sempre. La imatge gràfica realitzada per l’estudi de disseny montblanquí Crea2enguany és un doble homenatge. Als milers d’aficionats que any rere any han ajudat a convertir Clickània en un referent entre els esdeveniments d’aquest tipus. I als dioramistes, que gràcies als seus muntatges sorprenen els visitants amb noves propostes.

Els horaris són molt amplis: el festival estarà obert al públic cada dia de 10h a 19h. Els preus són, com sempre, populars: nens fins a 6 anys, gratuït; infants entre 7 i 13 anys, 2,50€; i majors de 14 anys, 5€.

Des de mitjans de setembre es poden adquirir a través de la plataforma Codetickets a la qual s’hi accedeix des del web del festival (www.clickania.cat).

L’antiga església de Sant Francesc seguirà sent el punt central de Clickània. L’accés es farà en dues franges horàries: de 10h a 14h i de 15h a 19h, amb una aturada per a la neteja de 14h a 15h. En aquesta edició es recupera la ubicació de les botigues especialitzades en aquest espai.

La nau central i les sales del claustre acolliran part de l'exposició de diorames temàtics. Els diorames que es podran contemplar enguany tenen aquests títols: Assetjament naval a l’illa de Malta, Batea victoriana, Gran castell de l’edat mitjana, La decadència de l’Imperi Romà, La Guerra del Francès a la conca del Francolí, S.O.S., Star Treck, els inicis i Un dia a l’hípica.

Als passadissos del claustre s’hi podrà veure l'exposició del seguici de Montblanc estrenada el 2019. És un projecte de José Miguel Lacasa i Marc Parès, amb la col·laboració d'Àlex Sala. A partir de quinze diorames es proposa un passeig per les actuacions que el seguici popular de Montblanc realitza a la plaça Major en motiu de la Festa Major, les Festes de Sant Maties i Corpus.

Com l’any passat hi haurà dos espais més amb diorames: el CIAR, Centre d'interpretació de l'Art Rupestre, on hi haurà el titulat La batalla d’Apros, i l’antic hospital de Sant Marçal, on hi haurà El món del circ i To be continued....

Durant el passat cap de setmana els dioramistes han deixat els seus muntatges enllestits després d’hores de treball. Cal destacar la col·laboració del Comerç del Mallol, el Cortijo i el Pergamí de Montblanc, i de la braseria GR-7 de Lilla, els establiments del municipi que van aportar entrepans i begudes als dioramistes.

Com ve sent habitual, a l'antic hospital de Santa Magdalena, durant els dos caps de setmana, els visitants gaudiran de l'exposició dels muntatges dels aficionats que participen en la catorzena edició del concurs de creació de diorames.

Des de la primera edició del festival es busca interactuar amb els visitants mitjançant concursos i sortejos, i es tornen a proposar activitats pels carrers i places de la vila.

Al Museu del Pessebre hi haurà un diorama dedicat al pessebre i es podrà visitar l’equipament pagant 2€ si es té l’entrada del festival. Es podrà passejar pel pas de ronda i les torres de la muralla per 1€ amb l’entrada del festival.

El concurs del Click Amagat s'ha convertit en un dels atractius del festival. Diverses botigues del nucli històric de Montblanc faran lluir els seus aparadors amb diorames on s'hi amaguen uns clicks que cal trobar i que representen personatges relacionats amb la Setmana Medieval de Montblanc. Per obtenir premi en el sorteig cal haver-los trobat tots i omplir un formulari on-line.

El concurs d'Instagram arriba a la setena edició. Els seguidors de @montblanc_medieval han de compartir fotografies amb les etiquetes #montblancmedieval i #clickània2022

Cada dia de Clickània es faran sortejos de productes Playmobil entre els qui hagin adquirit l’entrada anticipada. El sorteig diari es farà telemàticament.