La catorzena edició de Clickània acaba amb prop 8.000 visitants

Els segon cap de setmana 4.450 persones han gaudit del festival de Playmobil de Montblanc

17/10/2022

Clickània ha tornat a atraure a Montblanc aficionats als clicks de Playmobil i al llarg dels dos caps de setmana de la catorzena edició del festival s'han registrat 7.900 visitants.

Les xifres finals es valoren molt positivament, tot i que la mitjana diària de visitants queda per sota de l’edició de l’any passat, quan se’n van registrar 13.800 durant els sis dies que durà el festival.

Aquesta edició ha tornat a posar de manifest que Clickània és el festival de Playmobil de referència a Catalunya. S'ha evidenciat que hi havia un gran volum de públic que coneix bé el festival, però també hi hagué un bon nombre d’assistents que hi arribaven per primer cop.

La programació ha conservat els trets que han consolidat Clickània tant entre els col·leccionistes de Playmobil com entre el públic que vol gaudir d’una activitat singular en família. A l’antiga església de Sant Francesc hi havia bona part de l’exposició central, l’espai de venda i l'exposició de diorames dedicada al seguici popular de Montblanc; a l'antic hospital de Santa Magdalena, el concurs de diorames; i en diversos espais emblemàtics de la vila com són el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre, el Museu del Pessebre de Catalunya i l’antic hospital de Sant Marçal, més diorames que complementaven l’exposició central; i per carrers i places de la vila, el concurs del click amagat.

Com cada any, els milers de visitants que han passat per Clickània han ajudat a dinamitzar el teixit econòmic de la vila. Els comerços i, molt especialment, els restaurants han tornat a notar l'efecte del festival. Un efecte que va més enllà de Montblanc i es fa evident també a la Conca de Barberà.

Aquesta setmana hi haurà la darrera de les activitats de Clickània. Serà la final del concurs d'Instagram. Es podran votar les cinc imatges finalistes, triades entre les que s'han etiquetat amb els hashtags #montblancmedieval i #clickània2022.