Clickània tornarà a convertir Montblanc en la capital catalana del món de Playmobil

La quinzena edició del festival omplirà la vila del 12 al 15 d’octubre

03/10/2023

Clickània tornarà a convertir Montblanc en la capital catalana del món de Playmobil
Imatge de Clickània 2022

I després de Terrània, arriba Clickània. El proper pont Montblanc tornarà a acollir aficionats i col·leccionistes de Playmobil i moltes famílies interessades a passar moments únics en un entorn privilegiat. La quinzena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc tornarà a tenir una durada de quatre dies, concentrats entre el 12 i el 15 d'octubre.

El cartell és molt impactant. Busca sorprendre amb uns colors llampants i un disseny trencador respecte altres edicions precedents. Com és habitual la imatge gràfica ha estat realitzada per l’estudi de disseny montblanquí Crea2.

Els horaris són molt amplis: el festival estarà obert al públic cada dia de 10h a 20h. Els preus són, com sempre, populars: nens fins a 6 anys, gratuït; infants entre 7 i 13 anys, 2,50€; i majors de 14 anys, 5€.Des de fa un mes i mig es poden adquirir a través de la plataforma Codetickets a la qual s’hi accedeix des del web del festival (www.clickania.cat).

L’antiga església de Sant Francesc seguirà sent el punt central de Clickània. L’accés es farà en dues franges horàries: de 10h a 14h i de 15h a 20h, amb una aturada per a la neteja de 14h a 15h. La nau central i les sales del claustre acolliran les botigues especialitzades i l'exposició de diorames temàtics.

Els diorames que es podran contemplar enguany tenen aquests títols: El nou món, El Senyor dels Anells: Batalla de, Minas Tirith, Escenes d’Astèrix i Obèlix, Estudis de cinema, Jurassic Click, La gran cacera, Les 7 diferències, Qim Shi Huang, el primer Gran Emperador de la Xina Unida, Star Trek new galaxy's i Zoo victorià. Els seus autors venen de Barcelona, Batea, Castelldefels, El Masnou, Gavà, Igualada, L’Esquirol, Mutxamel i Vila-seca.Als passadissos del claustre s’hi podrà veure novament l'exposició del seguici de Montblanc estrenada el 2019 i que sempre desperta un gran interès entre el públic assistent. És un projecte de José Miguel Lacasa i Marc Parès, amb la col·laboració d'Àlex Sala. A partir de quinze diorames es proposa un passeig per les actuacions que el seguici popular de Montblanc realitza a la plaça Major en motiu de la Festa Major, les Festes de Sant Maties i Corpus. Com ve sent habitual, a l'antic hospital de Santa Magdalena els visitants gaudiran de l'exposició dels muntatges dels aficionats que participen en la quinzena edició del concurs de creació de diorames, tot un clàssic.

Des de la primera edició del festival es busca interactuar amb els visitants mitjançant concursos i sortejos, i es tornen a proposar activitats pels carrers i places de la vila.

Al Museu del Pessebre hi haurà un diorama dedicat al pessebre i es podrà visitar l’equipament pagant 2€ si es té l’entrada del festival. Es podrà passejar pel pas de ronda i les torres de la muralla per 1€ amb l’entrada del festival.

El concurs del Click Amagat s'ha convertit en un dels atractius imprescindibles del festival. Diverses botigues del nucli històric de Montblanc faran lluir els seus aparadors amb diorames on s'hi amaguen uns clicks que cal trobar i que representen personatges relacionats amb la Setmana Medieval de Montblanc. Per obtenir premi en el sorteig cal haver-los trobat tots i omplir un formulari on-line.

Cada dia de Clickània es faran sortejos de productes Playmobil entre els qui hagin adquirit l’entrada anticipada. El sorteig diari es farà telemàticament i immediatament es comunicarà amb els guanyadors.