Tot a punt per a la tercera edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc

Montblanc serà el punt d'atracció dels aficionats al món de Lego i d'Star Wars

26/06/2017

El proper dissabte a les 10 del matí obrirà portes la tercera edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, que durant el cap de setmana es desenvoluparà en diversos indrets del nucli històric de la vila.

L'edició d'enguany segueix la línia de la passada i aprofita l'òptim funcionament d'espais i de temes. L'organització va considerar la bona acollida que van tenir les novetats de l'any passat i mirarà de satisfer els milers de visitants que espera que triïn Montblanc per passar-hi en família.

L'exposició central de diorames estarà formada per tretze conjunts i tornarà a estar a Sant Francesc, a l'antiga església i a la sala Sant Jordi del claustre. S'inspiren en formats clàssics d'aquest tipus de muntatge: Gran estació Brick, El país dels dracs d’Orient, Edificis emblemàtics del món, Friends, LEGO City, Disney, Western, Una ciutat de pel·lícula i Setge al castell. Tampoc podien faltar els diorames inspirats en les escenes i les naus de les pel·lícules d'Star Wars: Batalla clons versus droides, Tatooine i Scariff, aquest darrer d'unes dimensions mai exhibides a Catalunya. Com en l'edició passada es veurà un diorama popular realitzat amb peces d'aficionats locals de Lego i Star Wars.

Una de les novetats de la tercera edició és que cada diorama anirà acompanyat d'una fitxa on hi apareix el títol, el nom de l'autor, la descripció del conjunt i el nombre aproximat de peces utilitzades, entre 10.000 i 45.000.

També a la nau central de l'antiga església de Sant Francesc s'instal·larà l'espai de venda, amb quatre botigues especialitzades en Lego.

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV tornarà a sorprendre els visitants amb les seves propostes. A l'antic hospital de Santa Magdalena faran tallers d'introducció a la programació de robots Lego Mindstorm NXT i demostracions del funcionament d’un diorama interactiu: una Smart City. Al claustre de Sant Francesc hi haurà exhibicions de competició entre robots i exhibicions de mecanismes TECHNIC. Totes aquestes activitats per descobrir aplicacions de les peces de Lego s'aniran repetint al llarg dels dos dies i els tiquets es podran adquirir a la taula d'informació del festival.

El pati central del claustre de Sant Francesc tornarà a ser un indret on els visitants podran participar activament. S'hi farà el concurs de creativitat, on cal fer una construcció amb bricks a partir de 520 peces de Lego Classic, hi haurà una àrea adaptada per a que el més petits puguin jugar amb peces de Lego i uns inflables gentilesa del Càmping Serra de Prades. Aquesta darrera activitat tindrà un preu simbòlic i la quantitat recaptada serà cedida al l'associació de Nens amb Càncer AFANOC.

Un altre atractiu fora del recinte de Sant Francesc serà poder caminar per carrers i places en companyia d'Star Props, els clons dels principals personatges d'Star Wars. Aquesta activitat tindrà lloc només el dissabte.

Brickània 2017 estarà obert al públic durant 20 hores: dissabte i diumenge de 10 del matí a 8 del vespre. No es tancarà al migdia per facilitar al màxim la comoditat dels visitants.

Per a qui vulgui compartir l'experiència de visitar el festival es recomana fer servir les etiquetes #montblancmedieval i #Brickània2017 i qui desitgi ampliar informació pot fer la consulta a www.brickania.cat