Prop de dos mil visitants gaudeixen del primer dia de Brickània

Públic familiar i aficionats al món de Lego i d'Star Wars es tornen a donar cita a Montblanc

26/06/2017

Prop de 2.000 persones han gaudit de la primera jornada de Brickània, el festival de Lego de Montblanc. Novament s'ha assolit d'objectiu de combatre l'estacionalitat i afavorir l'activitat de les empreses d'hostaleria i de comerç del municipi.

El públic, que procedia d'arreu de Catalunya, ha gaudit amb les activitats al voltant del món de Lego que es poden fer a Brickània, tant a l'espai expositiu com els tallers i demostracions. L'organització ha valorat molt positivament la gran quantitat de públic fidel que coneix bé Brickània i també Clickània. Al matí ha anat arribant el públic que procedia de comarques més llunyanes, mentre que a la tarda s'ha notat el públic més proper.

Durant el primer dia han despertat molt interès els Star Props, els clons dels personatges d'Star Wars, que han fet dues rues, una al matí i una a la tarda. Han estat un pol d'atracció i centenars d'aficionats s'han fet fotos amb ells.

A l'entorn del claustre de Sant Francesc en tot moment hi ha hagut activitat, amb l'espai de jocs, el concurs de creativitat, els sortejos i l'espai infantil amb inflables gentilesa del Càmping Serra de Prades.

Els tallers, les exhibicions i les demostracions de robòtica, repartits entre el claustre de Sant Francesc i l'antic hospital de Santa Magdalena, han servit per acostar la ciència i la tecnologia d'una forma amena i entretinguda.

Com passa en tots els esdeveniments, el factor climàtic ha tingut repercussió. L'excés de calor ha afectat la xifra total de visitants de la primera jornada i ha estat inferior a la dels dos anys anteriors.

Demà diumenge es repetiran les activitats de les 10 del matí a les 8 del vespre.