La quarta edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, es presenta plena de novetats

Dissabte i diumenge, de 10 del matí a 8 del vespre, Montblanc esdevindrà la capital de Lego i Star Wars

11/06/2018

La quarta edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, presenta diverses novetats que pretenen millorar l'experiència dels visitants i que l'estada a Montblanc els resulti el més satisfactòria possible.

Exposició i venda

L'espai central del festival segueix sent l'antiga església i claustre de Sant Francesc on hi ha una espectacular mostra de diorames fets amb peces de Lego i on també s'ubicaran les botigues especialitzades.

A la nau central de Sant Francesc els temes dels diorames són:

 • Barri marítim de Heartlake

 • Bases espacials llunyanes

 • Mar i muntanya

 • Masies Catalanes

 • Món Disney

 • Montblanc per Sant Jordi

 • Parc d'atraccions

 • Vida al castell de les Quatre Torres

 • Vila-Brick Marina

Els tres diorames inspirats en la temàtica de Star Wars que es veuran a la sala Sant Jordi del claustre són:

  • Tatooine

  • La batalla d'Endor

  • Zoo de Star Wars

 

Demostracions de robòtica

Durant els dos dies del festival, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV tornarà a coordinar activitats per descobrir aplicacions tècniques i didàctiques de les peces de Lego que tindran lloc a l’antic hospital de Santa Magdalena i a sala de les Corts del claustre de Sant Francesc. Es podrà participar en les següents propostes: taller d'introducció a la programació de robots Lego Mindstorm NXT, demostració del funcionament d’un diorama interactiu Smart City, exhibició de futbol robòtic, i exhibició tècnica dels robots Mindstorm de Lego.

Les novetats de l'edició d'enguany són dues.

La Dynamind Robotic Competition, una competició demostrativa a càrrec dels alumnes que realitzen l'activitat extraescolar de robòtica LEGO Mindstorm en diferents centres educatius del Camp de Tarragona.

Exhibició funcionament R2D2, a càrrec de Josep Carballo, el constructor de l'únic R2D2 homologat per la Rebel i única unitat disponible al sud d'Europa. Farà una demostració del funcionament del robot i n'explicarà la seva construcció.

Els protagonistes de Star Wars a Brickània

Fan Props debuta a Brickània amb els seus personatges de Star Wars. Són aficionats a aquestes pel·lícules i estan especialitzats en “props” (de l'anglès property, el conjunt d'accessoris de decoració, mobiliari, etc., que s'utilitzen en el muntatge d'una escenografia).

Dissabte 16, a les 12h del migdia i a 2/4 de 6 de la tarda alguns dels seus components protagonitzaran dues rues transformats en Darth Vader, Kylo Ren, Rei, Princesa Leia, Jedi Kit Fisto, stormtroopers, pilots de l'Imperi i rebels i jedis. A més, destacarà la participació del robot R2D2.

A 2/4 d'11 es farà un photocall per tal que els visitants es puguin fotografiar amb la vintena de personatges.

Diorama del grup Bricks&troopers

El grup d'aficionats montblanquins a Lego i Star Wars Bricks&Troopers realitzarà un diorama sobre la temàtica de Star Wars.

Presentació del logo de Montblanc Medieval amb bricks de Lego

InspiringBricks – Art exposa mosaics realitzats amb bricks de Lego. La novetat és la presentació del mosaic amb el logo de Montblanc Medieval que es podrà veure a l’absis de l’antiga església de Sant Francesc. Aquest mosaic, fet amb més de 7.000 peces i amb més de 15.000 punts, passarà a formar part del material d'atrezzo de Brickània per les properes edicions de Brickània.

Presència de les darreres novetats de Lego

Les quatre botigues participants disposaran d'un ampli ventall de producte Lego. Els aficionats podran trobar-hi les darreres novetats de les sèries Star Wars i Architecture. Les botigues són: Atoms and Bricks (Azagra, Navarra), Clicks&Bricks (Montblanc), Joglars (Montblanc) i ToysSpain (Terrassa).

Marxandatge de Brickània al punt de venda d'entrades

Enguany l'Oficina de Turisme de Montblanc ha posat a la venda un nou marxandatge realitzat amb les banderoles reciclades que serviren l'any passat per anunciar els esdeveniments turístics de la vila. Al punt de venda d'entrades es podran adquirir aquests elements, en concret, els que foren realitzats amb les banderoles de Brickània 2017.

El punt de venda d'entrades també s'estrena. Serà una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc. Les entrades es podran adquirir fins mitja hora abans del tancament, i els preus, com sempre, són populars:

 • Entrada per a un sol dia: a partir de 14 anys, 3€; joves d'entre 7 i 13 anys, 2€ i fins a 6 anys, gratuït

 • Entrada de cap de setmana: a partir de 14 anys, 4€; joves d'entre 7 i 13 anys, 3€ i fins a 6 anys, gratuït