L’Ajuntament de Montblanc suspèn Brickània a causa de la pandèmia

El Festival de Construccions Lego® de Montblanc estava programat els 5 i 6 de juny

26/04/2021

El passat dimecres 21 d’abril la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Montblanc acordà cancel·lar la celebració de la sisena edició de Brickània, Festival de Construccions Lego® de Montblanc, prevista per al primer cap de setmana de juny.


Durant els darrers mesos l’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc ha estat treballant en una nova edició del festival. Es va elaborar un pla de contingència i protocol d’organització adaptat a les mesures dictades pel PROCICAT i el Departament de Salut, a les recomanacions de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), i a les tendències en organització d’esdeveniments d’arreu d’Europa.


Fa unes setmanes es va fer la proposta de cancel·lació ja que la situació epidemiològica no havia evolucionat prou favorablement. La decisió es va comunicar immediatament als dioramistes, expositors i botigues participants, així com a altres proveïdors de serveis del festival. Unànimement han estat comprensius amb l’argumentació, valoren el treball realitzat i agraeixen la prudència en la presa de la decisió.


Brickània és més que una exposició. És un festival amb un ventall variat d’activitats: exposicions, tallers de robòtica, demostracions i concursos entre altres. Per tant, els riscos eren prou elevats per no tirar endavant amb l’edició de 2021.


L'objectiu dels esdeveniments turístics que organitza l’Oficina de Turisme de Montblanc sempre ha estat la dinamització econòmica de la vila, especialment en l’àmbit de l’hostaleria i el comerç. Brickània tenia una mitjana de 5.000 visitants en un cap de setmana tradicionalment fluix en visites. Però actualment els diversos indicadors tinguts en compte no han aconsellat la celebració al juny.

 

Malgrat la incertesa de com evolucionarà la pandèmia es continua treballant en la hipòtesi de celebrar tant Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, al setembre, com Clickània, el Festival de Playmobil®, a l’octubre. En els dos casos també s’ha elaborat un pla de contingència i protocol d’organització i s’espera que l’evolució de la pandèmia sigui prou favorable com per a que a la tardor es pugui reprendre el cicle d’esdeveniments turístics de Montblanc.


Malgrat que és el segon any consecutiu que cal suspendre el festival es començarà a treballar per tal que els dies 4 i 5 de juny de 2022 tingui lloc la sisena edició de Brickània.