Els visitants de Brickània protagonistes del cap de setmana a Montblanc.

La calorada del cap de setmana no va espantar els aficionats a Lego i Star Wars.

26/06/2017

La tercera edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, celebrada aquest cap de setmana ha tornat a assolir els objectius que es plantejava l'Ajuntament de Montblanc.

Durant el cap de setmana més de 3.000 persones han passat pel recinte de l'antiga església i del claustre de Sant Francesc, i de l'antic hospital de Santa Magdalena. L'esdeveniment ha ajudat a desestacionalitzar l'activitat turística i ha repercutit en positiu en els establiments de comerç i hostaleria de la vila. El dissabte i el diumenge hi va haver pràcticament el mateix nombre de visitants.

Una xifra total inferior a les dues primeres edicions a causa, sense cap mena de dubte, de l'episodi meteorològic excepcional d'altes temperatures. A Montblanc, el dissabte es va marcar la màxima més alta de l'any amb 34,3º.

El públic, com passa en altres grans esdeveniments de la vila com són la Setmana Medieval i Clickània, ha estat majoritàriament de proximitat i d'un perfil familiar. Han arribat de Barcelona, de l'àrea metropolitana, la Catalunya Central, de la plana de Lleida, del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Els visitants van poder gaudir del ventall de propostes que oferia el festival. Van agradar molt els espais d'exposicions, amb quadres, retrats i diorames temàtics, amb especial protagonisme d'Star Wars. Els muntatges de l'absis de l'antiga església de Sant Francesc es van dedicar a aquest tema. A més, el dissabte es va comptar amb el grup Star Props de clons dels personatges de la nissaga, que van passejar pel festival i per carrers i places de la vila.

A les quatre botigues especialitzades hi havia un ampli ventall de producte Lego per a aficionats i col·leccionistes. El món Lego es va tornar a viure intensament per part de públics de totes les edats amb activitats ben variades: tallers, exhibicions i demostracions de robòtica, concursos de creativitat i sortejos. Els més petits van gaudir d'un espai de jocs patrocinat pel Càmping Serra de Prades i de taules plenes de bricks on no van parar de muntar construccions.

Cal destacar el paper de tots els col·laboradors: molt especialment dels Guies de Montblanc, els col·leccionistes de Lego autors dels diorames, els botiguers especialitzats i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV.

L'organització es mostra satisfeta pel desenvolupament de l'activitat i per les opinions recollides. Hi ha hagut molt públic fidel que ha repetit la seva visita a Montblanc, i la valoració que n'han fet ha estat molt favorable, malgrat la forta calor patida durant el cap de setmana.