El proper cap de setmana Montblanc acollirà la sisena edició de Brickània, el festival de construccions de Lego

Els aficionats al món Lego en podran gaudir dissabte i diumenge de 10 del matí a 8 del vespre

05/06/2023

El proper cap de setmana Montblanc acollirà la sisena edició de Brickània, el festival de construccions de Lego
Imatge del muntatge per part dels dioramistes

El proper cap de setmana tindrà lloc la sisena edició de Brickània, el Festival de construccions de Lego de Montblanc. L’Oficina de Turisme de Montblanc té per objectiu tornar a fer de la vila la capital catalana del món Lego durant dos dies.

La campanya de comunicació ha donat protagonisme al cartell realitzat per l’estudi XD Creacions, que estava previst per a 2020 i dedicat als Guies de Montblanc, que complien 20 anys. A causa de la suspensió del festival per la pandèmia de COVID-19el cartell no s’ha pogut utilitzar fins tres anys més tard.

L’organització recomana que s’adquireixin les entrades de forma anticipada. Això és especialment recomanable en el cas de voler prendre part en els tallers, ja que l’aforament és limitat.

L'espai central del festival és novament l'antiga església i el claustre de Sant Francesc on hi haurà una espectacular mostra de dotze diorames confeccionats amb peces de Lego i on també s'ubicaran tres botigues especialitzades.

Els temes dels diorames d’aquesta edició són:

 Castell de Sant Martí
 Crisi energètica
 Disney Parade
 Grans edificis del món
 L’atac de les Maxfigs
 La City de DaCapo
 La màgia de Hogwarts
 Ninjago City
 Passeig marítim
 Salvatge oest
 Skyline de la gran ciutat
 Un dia al camp

Durant els dos dies del festival, l'empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les múltiples aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego. S'adrecen a un ampli ventall d'edats i també s'han pensat fer-les en família. Tindran lloc a la sala de les Corts Catalanes. Per a prendre-hi part cal haver adquirit l’entrada al festival. Es tracta de sis tallers i el preu per participar-hi és d’1€.

L'església de l'antic hospital de Santa Magdalena tornarà a ser un dels punts d’activitat de Brickània. S’hi ha ubicat un espai lúdic amb la coordinació d’Inspiringbricks. S’hi duran a terme quatre activitats: creació de tres mosaics de superherois, creació d’un clauer, construcció d’un mosaic lliure i un photocall. A més, s’hi exposaran mosaics realitzats amb bricks de Lego. L’accés a aquest espai només es podrà fer amb l’entrada al festival.

Al claustre de Sant Francesc tindrà lloc el clàssic concurs de creativitat que consisteix a fer una construcció amb bricks a partir de material de Lego Clàssic de 520 peces. Com és habitual, el preu d'inscripció és de 2,00€ i hi ha dues categories: Merlet,entre 7 i 9 anys, i Torre, entre 10 i 12 anys.

Després de l’estrena l’any 2019 torna el Joc de pistes, una activitat que s’ha de fer pels carrers i places. Entre qui hagi adquirit l’entrada es distribuirà una butlleta que facilita la localització d’unes lletres i uns personatges amagats en nou aparadors de comerços adherits a la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc. Un cop trobades les lletres es formarà una paraula que cal descobrir i encertar per tal de participar en el sorteig de productes Lego a través d’un formulari.

Durant els dos dies del festival també hi haurà un sorteig de productes de Lego entre tots els visitants que hagin adquirit l’entrada de forma anticipada. Es farà un quart d'hora abans del tancament.

Les entrades anticipades es poden adquirir a www.brickania.cat

Durant el festival el punt de venda d'entrades tornarà a ser una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc on també estarà disponible el marxandatge que comercialitza l’Oficina de Turisme.

Les entrades tenen els següents preus: a partir de 14 anys, 5€; entre 7 i 13 anys, 2,50€ i fins a 6 anys, gratuït.