Montblanc viurà una intensa programació turística de Setmana Santa

Un gran ventall de possibilitats amb més visites guiades, l'obertura del Museu del Pessebre, els actes de Divendres Sant i la Vermutada Popular i Musical.

08/04/2019

 

Com és habitual en aquestes dates l'Oficina de Turisme de Montblanc s'adaptarà a l'increment de l'activitat que viu el municipi durant la Setmana Santa, encara més pel fet de celebrar-se a finals d'abril. Els propers tres caps de setmana, amb la Setmana Medieval, seran els de major moviment turístic de l'any.
L'endemà del Dilluns de Pasqua ja serà la Diada de Sant Jordi, per la qual cosa l'activitat turística no decaurà i fins el diumenge 5 de maig. Si el temps acompanya afavorirà l'arribada de turistes, que s'allotjaran en establiments del municipi i de la comarca, i d'excursionistes, que passaran unes hores visitant Montblanc.

Visites guiades
S'amplia l'oferta de les visites guiades que ofereix l'Oficina de Turisme de Montblanc: les tres propostes de cada cap de setmana també es realitzaran el Divendres Sant, amb l'afegit de fer aturades per veure els misteris ubicats en diversos punts de la vila; el Dijous Sant també sortirà una visita al centre històric a les 11,30h; i des del dijous al diumenge es podrà fer la visita a la muralla i el pas de ronda de les 11 del matí a les 2 del migdia.
Cal recordar que a l'Oficina de Turisme es pot veure l'exposició de les fotografies premiades en el 19è concurs de fotografia de les Terres de l'Ebre que organitzen conjuntament els ajuntaments de l'Ametlla de Mar i Deltebre.
Després de tres dies de gran intensitat, el Dilluns de Pasqua sempre és molt fluix des del punt de vista turístic, i l'Oficina de Turisme estarà tancada.


Museus
Els museus de la vila adapten els horaris durant aquest dies de festa.
La novetat d'enguany és el Museu del Pessebre, amb una planta dedicada al Calvari, escenes de Setmana Santa que aquests dies poden atraure l'interès de molts visitants. Obrirà de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua.
El Museu Palau Ferré també obre el Dilluns de Pasqua, però en aquest cas des del dimarts anterior.
El Museu Comarcal i el CIAR faran l'horari habitual de cada setmana.

Actes de la Setmana Santa
Des del punt de vista de l'interès dels visitants el Divendres Sant sempre és el moment de màxima atracció. Des del Via Crucis a les 8 del matí fins a la Processó del Sant Enterrament que s'inicia a les 10 de la nit, hi haurà diversos actes clàssics com la vetlla del Sant Crist a l'església de Sant Miquel, els canvis de guàrdia i el rinden dels armats o l'exposició dels misteris en diversos punts del nucli antic.
A més, del divendres al diumenge es romandrà oberta l'església de Sant Marçal, seu de la Congregació de la Sang des de fa més de 400 anys.

Vermutada Popular i Musical
El dissabte 20 i el diumenge 21 davant la Catedral del Vi tindrà lloc la segona activitat de l'edició de #Safrània365. De 2/4 de 12 a les 2 es podran fer tastets de diversos vermuts de proximitat, actuacions de DJ's i tallers de cuina per a infants.

Accions del document