Montblanc viu una Setmana Santa amb bona activitat turística

La situació epidemiològica va fer patir però finalment les xifres van ser favorables

07/04/2021

L'Oficina de Turisme de Montblanc fa un balanç molt positiu de l'activitat turística durant la Setmana Santa, tot i que durant els dies previs les previsions meteorològiques feien preveure mal temps i la situació epidemiològica no era favorable.

Tradicionalment el període de Setmana Santa és un dels més actius des del punt de vista turístic i enguany tot i el moment excepcional que estem vivint, l’obertura de la mobilitat entre comarques ha fet que les xifres de visitants siguin satisfactòries.

Del dissabte dia 27 de març fins al diumenge 4 d’abril es van atendre 800 persones, totes d'origen català (60% Barcelona, 20% Tarragona, 15% Lleida i 6% de Girona). El dies de major activitat foren divendres i dissabte, amb 218 i 160 persones, respectivament.

L'oferta de visites guiades es va ampliar, amb dues sortides els dies de més afluència (divendres, dissabte i diumenge). Fins a 80 persones van gaudir de la visita monumental que dona accés als principals atractius de la vila com el pas de ronda i les torres de la muralla o l’església de Santa Maria i Sant Miquel.

Tot i que la programació d’actes prevista per aquests dies es va haver de cancel·lar, aquests dies hi ha hagut molta activitat a tots els equipaments culturals de la vila. Tant el Museu del Pessebre de Catalunya, el Museu Comarcal, el CIAR i el Museu d’Art Frederic Marès han tingut un increment de visitants.

De la mateixa manera l’augment de visitants a Montblanc durant els dies de Setmana Santa ha generat moviment en el teixit empresarial, així tant els establiments d’allotjament com restaurants i comerços han tingut una bona activitat en els seus negocis durant aquests dies.