Montblanc rep la visita d'una televisió russa durant la Setmana Medieval

És la primera col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme després del nomenament de Montblanc com a Vila amb Caràcter

26/04/2018

Durant el primer cap de setmana de la XXXI Setmana Medieval milers de persones han visitat Montblanc i, entre elles, un equip de la televisió russa TV Moya Planeta (www.moya-planeta.ru).

Durant cinc dies, del divendres 20 al dimarts 24, van gravar moments de la festa que formaran part d'un episodi del programa «Ciutadà del Món» que està previst emetre abans de l'estiu.

L'equip estava format per quatre membres: una guionista i productora, un càmera, un tècnic de so i el presentador Andrei Ponkratov. En tot moment van anar acompanyats de Sílvia Vilaró, tècnica de l'oficina de l'Agència Catalana de Turisme a Moscou, qui va fer d'enllaç i d'intèrpret, resolent les incidències relacionades amb els procés de gravació.

L'Oficina de Turisme de Montblanc es va encarregar de lligar els contactes previs a l'arribada del grup i acompanyar-lo durant l'estada. Es van centrar en aspectes fonamentals de la Setmana Medieval. Van interactuar amb el Sant Jordi i la princesa, van entrar al vestuari de l'Associació Medieval on el presentador es vestí d'època, van lluitar amb el grup Excalibur, van passejar amb el president Joan López, van passejar pel mercat i van conèixer els ferrers de cal Biel, van assistir a la representació de la llegenda, van menjar a la vila i, en definitiva, van fer una immersió en la festa.

Aquesta acció s'emmarca en la tasca habitual de l'Agència Catalana de Turisme de promocionar atractius del país en mercat emissors de turistes a través de les seves oficines arreu del món. Cal destacar que és el primer cop que es dona el protagonisme, pràcticament exclusiu, a Montblanc i això succeeix poc temps d'haver estat declarada la capital de la Conca de Barberà com a Vila amb Caràcter.

En la diada de Sant Jordi la TV russa va coincidir amb un altre grup organitzat per l'ACT. En aquest cas, el tema era literari i es tractava de periodistes que provenien d'Àustria, Bèlgica, França, Itàlia, Països Baixos i Regne Unit. Van fer una visita pel nucli antic i van assistir a l'acte de l'entrega de la rosa.

Accions del document