Montblanc rep el distintiu de Vila amb Caràcter de la Generalitat de Catalunya

La consellera Àngels Chacón va lliurar el diploma a l'alcalde Josep Andreu en un acte celebrat a Manresa.

19/02/2019

El passat divendres 15 de febrer va tenir lloc a Manresa l'acte de lliurament dels reconeixements de Ciutats i Viles amb Caràcter i Pobles amb Encant de 2019 organitzat per l'Agència Catalana de Turisme.


Entre les guardonades hi era la capital de la Conca de Barberà. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va rebre de mans de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el distintiu de la marca Ciutats i Viles amb Caràcter.


Aquesta marca té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar aquelles ciutats i viles que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i viles amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu o aquell que les defineixi i pel qual vulguin apostar.


L’Agència Catalana de Turisme encarrega a un comitè format per reconeguts professionals de diferents àmbits que validin que les ciutats i pobles compleixen els requisits per obtenir aquesta certificació. Montblanc va presentar la sol·licitud fa un any, elaborant un dossier complet on es justificava la voluntat de formar part d'aquesta marca, al mes de març fou acceptada i ara s'ha fet l'acte de reconeixement oficial.


En aquest temps Montblanc ja ha tingut ocasió de recollir els beneficis de pertànyer a la marca. Al llarg dels darrers mesos l'Oficina de Turisme ha participat en les reunions que s'han fet amb les altres ciutats i viles, ha pres part en activitats formatives i, especialment, ha tingut accés a accions de màrqueting i comunicació turística coordinades per l'Agència Catalana de Turisme.


En l'acte celebrat a Manresa es va presentar un nou catàleg editat per l’Agència Catalana de Turisme que té com a objectiu posar en valor el patrimoni cultural català a través de les marques Ciutats i Viles amb Caràcter i Pobles amb Encant coincidint amb la celebració de l’Any del Turisme Cultural. És consultable al web i està editat en 8 idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany, rus, holandès i italià.


En aquest catàleg hi apareixen onze Ciutats i Viles amb Caràcter i dotze Pobles amb Encant, on s'inclouen les quinze que divendres passat van rebre el distintiu: tres Ciutats i Viles amb Caràcter per a Manresa, Montblanc i Solsona; i dotze Pobles amb Encant per a Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.