Montblanc preveu una Setmana Santa de plena d'activitat turística

L’Oficina de Turisme reforçarà serveis i els allotjaments estan prop del 100% de reserves

18/03/2024

Montblanc preveu una Setmana Santa de plena d'activitat turística
Turistes a la muralla

L'Oficina de Turisme de Montblanc ha previst un increment notable de l’activitat turística per a la propera Setmana Santa. Com passa cada any, la situació meteorològica acabarà marcant les xifres finals.

Hores d’ara la previsió dels allotjaments de Montblanc i dels que formen part de Respira Montblanc és molt optimista. Diversos establiments ja estan al 100% de reserves, però cal tenir en compte que la gran majoria són petits. El més gran, el Càmping Montblanc Park obrirà el cap de setmana, després de l’aturada hivernal i arrenca amb molt bones perspectives.

La previsió de l’arribada de molts visitants ha fet que l’Oficina de Turisme de Montblanc hagi adaptat el seu servei.
S’oferiran visites guiades cada dia des del dissabte 23 al diumenge 31 de març, que es poden reservar a www.montblancmedieval.cat
• La visita en família Explora Montblanc a 2/4 d’11 del matí.
• La visita monumental es reforçarà. A les habituals visites en català de cada dia a les 11h. També de forma extraordinària es faran visites en castellà de dijous a diumenge a 2/4 de 12h.

Durant aquests dies s’espera que tinguin una bona acollida les visites autoguiades que complementen la visita guiada: Explora Montblanc al teu aire (per a fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i Descobreix la persona impostora de Montblanc (per als de 9 a 12 anys).

A més, enguany s’hi suma l’escape room Montblanc, entre pergamins i riuades que la Cooperativa Reboll oferirà el divendres, el dissabte i el diumenge.

Tant a l’Oficina de Turisme de Montblanc com al web hi ha disponibles els horaris que han adaptat per a aquests dies els principals punts d’atracció turística de Montblanc i de la comarca.

Així, els visitants tenen referències de la visita a la muralla, que obrirà de dilluns a diumenge, l’església de Santa Maria, el santuari de la Serra, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, i el Museu del Pessebre de Catalunya.

Pel que fa als atractius del territori es disposa dels horaris que aquest dies ofereixen els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, el Museu Terra, les Coves de la Font Major i la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí i el Museu del Vidre de Vimbodí.

Els caps de setmana previs a la Setmana Santa han estat molt intensos a l’Oficina de Turisme de Montblanc. Hi ha hagut molt interès per les visites guiades, les calçotades i les caminades per l’entorn de Montblanc. En aquest sentit, durant aquests dies també es potenciarà el ventall de propostes elaborat per l’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc que es pot trobar a Wikiloc. Hi ha un recull de recorreguts no massa complicats cap a espais d’interès com les ermites de Sant Joan, Sant Josep i Santa Anna, la cascada de la Vall, el pont de les Bruixes, la Font de la Ceba o el Molí de la Roca Xanxa, entre d’altres.

Tothom qui entri a l’Oficina de Turisme de Montblanc hi trobarà el diorama fet amb peces de Lego elaborat per Víctor Neira i que serveix per anunciar la propera celebració de Brickània, els dies 8 i 9 de juny. Aquests dies de Setmana Santa també s’aprofitarà per donar a conèixer els actes de la 37a Setmana Medieval de Sant Jordi que tindrà lloc del 19 al 28 d’abril.