Montblanc estrena un nou plànol d'informació turística

S'ha editat en català, castellà, francès i anglès i està molt orientat a les demandes habituals dels turistes.

27/02/2019

El passat dimarts 26, durant la reunió anual amb els representants del sector turístic de Montblanc, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc,  Ariadna Ferrer, va presentar el nou plànol d'informació turística que s'ha estat elaborant els darrers mesos.
El projecte d'edició va néixer a partir de la necessitat de renovar el que s'ha utilitzat fins ara. El nou plànol ha estat realitzat per l'empresa de disseny Simbòlic Comunicació i ja representa la sisena versió des que l'Oficina de Turisme de Montblanc va obrir l'any 2000.
És un element trencador respecte les versions anteriors i presenta moltes novetats.
És plegable, per tal de facilitar que el visitant se'l guardi en una butxaca. Abans era un full gran que l'usuari acabava doblegant per comoditat.
Té quatre versions per a quatre idiomes. S'han fet 35.000 unitats en funció de la demanda habitual: català (15.000), castellà (5.000), francès (10.000) i anglès (5.000). Abans en un sol full hi havia informació en quatre idiomes, per la qual cosa no hi podia haver massa detall.
El tractament de la informació també ha evolucionat molt i s'ha orientat clarament a les possibles necessitats dels usuaris.
El plànol combina la base cartogràfica amb il·lustracions dels principals monuments i punts d'interès turístic. Està dividit en una quadrícula de 6 lletres (A-F) i 10 números. S'ha realitzat d'aquesta manera per poder trobar fàcilment els elements que puguin ser d'interès per al visitant. Les il·lustracions estan inspirades en l'antic plànol dels anys setanta del segle XX realitzat per Ismael Balanyà que es podia trobar en tres punts de la vila, del qual se'n conserva un al portal de Bové, restaurat per Ismael Porta.
Sota el plànol s'indiquen punts que poden resultar d'ajut. Per on comencem: on apareix la ubicació de l'Oficina de Turisme, el punt de trobada per a visites guiades i la venda de tiquets per a la visita a la muralla. Les recomanacions: punts amb vistes panoràmiques, llocs fotogènics, els museus i l'agrobotiga de la Catedral del Vi. Recomanacions per a quan s'està passejant: serveis públics, fonts, àrees de pícnic i correus. Recomanacions per a qui arriba en vehicle propi: aparcament de pagament, aparcament gratuït, benzinera i carregador elèctric. Emergències: farmàcia, CAP, Policia Local i Mossos d'Esquadra.
Completa la banda del plànol una referència a la llegenda de Sant Jordi i els espais de la vila que la recorden.
Al revers del plànol es potencien diversos espais que poden resultar d'interès per als visitants. Els més fotogènics recomanant que es comparteixin fotos amb l'etiqueta #montblancmedieval: Santa Maria, les lletres de Montblanc en ceràmica, el carrer de la Plebania, Santa Magdalena i el carrer dels Jueus. Les visites guiades a Montblanc: la del conjunt monumental i artístic, la visita a la muralla, l'enogastronòmica i la nocturna d'estiu. Els museus: Museu Comarcal, Museu del Pessebre, CIAR, Museu Palau Ferré, Museu d'Art Frederic Marès i les galeries d'art de Jordi Isern, Natàlia Ferré i el Be Negre. El Montblanc panoràmic: recomanant la visita al Pla de Santa Bàrbara, el campanar de Santa Maria i la torre de Sant Francesc. I per últim la recomanació per visita Montblanc en cinc moments especials de l'any: la Setmana Medieval, Brickània, la Festa Major, Terrània i Clickània.
Un cop plegat té una portada amb el títol You're here, en anglès per a totes les versions, inspirat en una tendència internacional per situar el visitant i fer indicacions. A la contraportada hi ha les dades de contacte (adreça, telèfon i correu electrònic), web, enllaços a Facebook, Instagram i Twitter, i un codi QR que enllaça amb  www.montblancmedieval.cat
En breu s'adaptarà per a ser utilitzat en els plànols d'informació turística que hi ha repartits per diversos punts del nucli urbà de Montblanc.