Montblanc es prepara per una Setmana Santa de plena d'activitat turística

L’Oficina de Turisme reforçarà serveis i els allotjaments estan prop del 100% de reserves

29/03/2023

L'Oficina de Turisme de Montblanc ha previst un increment notable de l’activitat turística per a la propera Setmana Santa. Com passa cada any, la situació meteorològica acabarà marcant les xifres finals.

Hores d’ara la previsió dels allotjaments de Montblanc i dels que formen part de Respira Montblanc és molt optimista. Diversos establiments ja estan al 100% de reserves, però cal tenir en compte que la gran majoria són petits. El més gran, el Càmping Montblanc Park obrirà el cap de setmana després de l’aturada hivernal i arrenca amb molt bones perspectives.

La previsió de l’arribada de molts visitants ha fet que l’Oficina de Turisme de Montblanc hagi adaptat el seu servei.

S’oferiran visites guiades cada dia des del dissabte 1 al diumenge 9 d’abril, que es poden reservar a www.montblancmedieval.cat.
• La visita en família Explora Montblanc a 2/4 d’11 del matí.
• La visita monumental es reforçarà. A les habituals visites en català de cada dia a les 11h se n’afegirà una altra de reforç a les 12h el divendres i el dissabte. També de forma extraordinària es faran visites en castellà cada dia a 2/4 de 12h.

Durant aquests dies també s’espera que tinguin una bona acollida les visites autoguiades que complementen la visita guiada: Explora Montblanc al teu aire (per a fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i Descobreix la persona impostora de Montblanc (per als de 9 a 12 anys).

Tant a l’Oficina de Turisme de Montblanc com al web hi ha disponibles els horaris que han adaptat per a aquests dies els principals punts d’atracció turística de Montblanc i de la comarca.

Així, els visitants tenen referències de la visita lliure a la muralla, l’església de Santa Maria, el santuari de la Serra, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, i el Museu del Pessebre de Catalunya.

Pel que fa als atractius del territori es disposa dels horaris que aquest dies ofereixen els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, el Museu de la Vida Rural, les Coves de la Font Major i la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí i el Museu del Vidre de Vimbodí.

Els caps de setmana previs a la Setmana Santa han estat molt intensos a l’Oficina de Turisme de Montblanc. Hi ha hagut molt interès per les visites guiades, les calçotades i les caminades per l’entorn de Montblanc. En aquest sentit, durant aquests dies també es potenciarà el ventall de propostes elaborat per l’equip de l’Oficina de Turisme de Montblanc que es pot trobar a Wikiloc. Hi ha un recull de recorreguts no massa complicats cap a espais d’interès com les ermites de Sant Joan, Sant Josep i Santa Anna, la cascada de la Vall, el pont de les Bruixes, la Font de la Ceba o el Molí de la Roca Xanxa, entre d’altres.