Montblanc commemorarà els 20 anys de l'Oficina de Turisme amb un calendari farcit d'activitats

#Safrània365, Viu Montblanc en família!, Brickània, Terrània i Clickània garanteixen 13 caps de setmana amb propostes turístiques

11/03/2020

Aquesta setmana s'han presentat les activitats turístiques que organitza l'Ajuntament de Montblanc, a través de l'Àrea de Turisme, i que enguany serviran per commemorar els 20 anys de la creació d'aquest servei.

En una roda de premsa el regidor de Turisme, Oriol Pallissó, acompanyat de l'equip de l'Àrea de Turisme va fer un repàs de les activitats previstes per a aquest 2020, fent una especial incidència en la trajectòria de l'àrea i l'efemèride del vintè aniversari.

Una celebració que és visible des de començament d'any a través d'una adaptació del logo de la marca Montblanc Medieval. Precisament l'any 2000 junt amb l'estrena de l'Oficina de Turisme també es va presentar la marca turística del municipi i es va iniciar l'activitat dels Guies de Montblanc.

 

#Safrània365

La programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc arriba a la tercera edició en l'actual format. L'any 2018 va substituir l'antiga fira Safrània i es transformà en un calendari amb una desena de propostes que apareixen en un punt de llibre que ja s'ha començat a distribuir i que es pot consultar a www.safrania365.cat

La primera serà la cinquena edició de la Vermutada Popular i Musical que es tornarà a celebrar el dissabte i diumenge de la Setmana Santa (dies 11 i 12 d'abril) davant la Catedral del Vi de Montblanc.

L'activitat que clourà el calendari serà novament el tast de vins amb la Conca 5.1 a la sala de les Corts Catalanes, el dissabte 5 de desembre.

#Safrània365 combina propostes que l'any passat van funcionar molt bé amb novetats. La primera estrena serà una passejada nocturna fins a l'ermita de Sant Josep titulada Lluna i agricultura. Tindrà lloc els dies 5 i 6 de juny, coincidint amb la celebració del Benvinguts a Pagès que organitza l'Agència Catalana de Turisme.

A començament d'estiu, el dissabte 4 de juliol, es repeteix la gimcana familiar A la vinya, en família, en aquesta ocasió al Mas de la Sabatera, on a la nit també s'hi farà una sessió de Vi, glosa i estrelles.

Al juliol es tornarà a fer la plantada de safrà a les instal·lacions d'Aromis, que es complementa al novembre amb la collita de les flors i l'esbrinat.

Els dies 7 i 8 d'agost tindrà lloc la segona edició de la Mostra de cervesa artesana després de l'èxit de l'estrena l'estiu passat.

Una altra novetat es viurà els dies 14 i 15 d'agost a la tarda amb l'activitat Anem a l'hort! a les instal·lacions de la Carabasseta.

Per últim, l'activitat Verema i fermenta del dissabte 3 d'octubre a les vinyes de Vins de Pedra s'integra per primera vegada a #Safrània365.

 

Viu Montblanc en família!

Des de l'any passat els esdeveniments que organitza l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc es complementen amb activitats adreçades específicament al públic familiar. L'estrena el 2019 va ser un èxit de participació i per això enguany es repeteixen propostes al mateix temps que en neixen de noves.

La major part de les activitats estan incloses a #Safrània365 i s'aprofita per realitzar tallers específicament orientats als més petits. També n'hi ha un dins la programació de Terrània: Ceràmica a 4 mans és un taller que té com a objectiu fer participar grans i petits en una mateixa activitat.

La primera de les propostes del Viu Montblanc en família! es va realitzar el passat dissabte 29 de febrer. Fou un taller de turisme familiar en el què petits i grans van contribuir a proposar millores que han de fer més positiva la percepció que s'emporten els visitants de Montblanc, en concret els que viatgen en família.

Es pot consultar el calendari d'activitats en un full volant que s'ha editat i al web de Montblanc Medieval https://www.montblancmedieval.cat/turisme/pect-turistic-en-familia/calendari-dactivitats

Viu Montblanc en família! s'inclou dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

Cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el FEDER, PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCiTTO), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

 

Brickània, Terrània i Clickània

Els tres esdeveniments principals que organitza l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc arriben a les seves edicions sisena, dissetena i tretzena respectivament. En tots ells hi haurà alguna referència a la trajectòria dels 20 anys.

Ja és ben visible a Brickània amb un cartell protagonitzat pels Guies de Montblanc.

 

Activitats professionals

Precisament els Guies de Montblanc seran protagonistes d'alguns actes de commemoració d'aquest any significatiu. El primer, el proper dissabte amb una formació a càrrec de l'Escola d'Enoturisme de Vilafranca del Penedès per millorar l'experiència dels visitants durant la visita enogastronòmica que s'ofereix des de l'Oficina de Turisme.

Hi haurà altres activitats on l'Àrea de Turisme de Montblanc aprofitarà per explicar els 20 anys de trajectòria a altres professionals.

És el cas de les reunions tècniques que se celebraran a la vila. Al gener va tenir lloc el consell executiu del PECT TurisTIC en família, i al juny s'acollirà una reunió de les Ciutats i Viles amb Caràcter de l'Agència Catalana de Turisme.

També hi haurà dues trobades adreçades a professionals de les oficines de turisme d'arreu del país a l'abril i l'octubre on es presentaran els atractius de Montblanc. La primera estarà centrada en la Setmana Medieval i el patrimoni cultural i la segona en la verema, el paisatge i els productes de proximitat.

Per últim, ja s'han previst xerrades a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili.