L'Oficina de Turisme de Montblanc molt activa durant les XXVI Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya

La trobada a Puigcerdà va reunir més de setanta professionals d’arreu del país

29/03/2022

Els dies 24 i 25 de març Puigcerdà va acollir la XXVI edició de les Jornades de les Oficines de Turisme de Catalunya. L’any 2020 l’esclat de la pandèmia va portar a la suspensió i dos anys després s’ha pogut recuperar el punt de trobada anual dels professionals que es dediquen a la gestió turística de les destinacions catalanes.

Les Jornades van ser un èxit de participació i de contingut. Van satisfer totes les expectatives des de les vessants formativa, d'intercanvi d'experiències i de descoberta del territori. Des que es creà l'Oficina de Turisme de Montblanc, l'any 2000, la representació montblanquina no hi ha faltat mai i en aquesta ocasió hi tingué un especial protagonisme.

En l’acte d’inauguració hi prengueren part la Directora General de Turisme, Marta Domènech, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, la regidora de Turisme, Carme Mas, i el cap de l’Àrea de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt qui hi intervingué en qualitat de president de l’Associació de Professionals del Turisme de les Administracions Locals de Catalunya.

La primera jornada es va centrar en el nou model de governança de la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya i va permetre la visualització de la feina d’un grup d’una desena d’oficines de turisme d’arreu del país, entre elles la de Montblanc, durant prop d’un any.

La segona jornada, celebrada al Niu de l’Àliga de la Molina, va centrar-se en l’anàlisi de tendències turístiques i també en les experiències professionals durant la pandèmia.

En un debat conduït pel director de Ràdio Montblanc, Josep Ardila, es van repassar dotze casos, entre els quals la posada en marxa del projecte Respira Montblanc, explicat per Natàlia Moruno, tècnica de l’Oficina de Turisme.

Cal destacar que en l’acte de cloenda es va fer un reconeixement professional a Josep Ardila, director de Ràdio Montblanc, gran coneixedor de la tasca de les oficines de turisme de Catalunya com a conductor de la secció Passió pel Turisme que es va emetre a través de la Xarxa de 2013 a 2021.

Accions del document