L'Oficina de Turisme de Montblanc estrena dos nous plànols turístics

Al plànol de la vila s’hi han incorporat detalls i informació actualitzada, i s’ha fet un nou plànol de camins amb 12 passejades

11/07/2022

El material gràfic d’informació turística de l'Oficina de Turisme de Montblanc presenta dues novetats aquest estiu. D’una banda, s’ha renovat el plànol turístic que datava de 2017. Per ara només s’ha fet en la versió catalana. A mesura que s’esgotin les existències en castellà, francès i anglès també s’actualitzaran. A més, s’ha editat un plànol de camins amb un recull de dotze propostes de passejades pel terme.

Plànol de la vila

La cara principal és la del plànol del centre històric de la vila. S’ha posat al dia i, per exemple, en el perímetre de la muralla s’han afegit el portal i la torre de Sant Francesc. També s’hi han incorporat petits detalls que el fan més clar i net.

El revers del plànol s’ha transformat una mica més respecte la versió anterior. S’han adaptat les propostes i s’ha apostat clarament per l’ús dels codis QR. D’aquesta manera la informació que hi apareix pot ser més genèrica i les actualitzacions es fan directament al web turístic www.montblancmedieval.cat

En aquesta part s’hi troben recomanacions per a tot tipus de públics.

La visita monumental, la visita familiar Explora Montblanc i les dues visites autoguiades que es van presentar fa dues setmanes Explora Montblanc al teu aire i Descobreix la persona impostora de Montblanc.

Hi ha un apartat que presenta el Montblanc més natural, amb enllaç al perfil de Montblanc Medieval a Wikiloc on ara mateix ja hi ha una dotzena de propostes de nivell senzill i moderat molt orientades a qui vol descobrir el municipi.

També es recomana la visita a espais de cultura com el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades, el Museu del Pessebre de Catalunya, el Museu Frederic Marès, el Museu Palau Ferré, i les galeries de ceràmica el Be Negre i de Natàlia Ferré i la de pintura de Jordi Isern.

El nou plànol segueix fent un esment singular a la llegenda de Sant Jordi i recomana els millors llocs on fer i fer-se fotos.

Plànol de camins

Des de començament d’any l’Oficina de Turisme ha impulsat el seu perfil a Wikiloc. S’han publicat excursions senzilles pels voltants de Montblanc molt orientades a la creixent demanda de recomanacions per anar a caminar. Les propostes responen a les característiques més sol·licitades: que no siguin massa llargues ni complicades, que es puguin fer amb nens o que no comportin massa temps.

L’equip tècnic de l’Oficina de Turisme ha estat l’encarregat de fer els recorreguts, fer-ne la ressenya a Wikiloc i elaborar les fitxes que es poden trobar a www.montblancmedieval.cat

El plànol que ara es presenta és un recull de dotze de les propostes de caminada. En tots els casos hi ha un codi QR que permet trobar la informació específica de cada recorregut amb comentaris sobre punts interessants a veure o les indicacions de dificultat, desnivell i temps.

Deu rutes surten de Montblanc, una de Prenafeta i una altra de Rojals. Permeten conèixer punts d’interès com les ermites de Sant Josep, Sant Joan i Santa Anna, el pont de les Bruixes, la font de la Ceba, la cascada de la Vall, el molí de Llorac, el molí de la Roca Xanxa, Sant Pere del Pinetell, la Guàrdia dels Prats, el castell de Prenafeta, el Tossal Gros, els Cogullons o el Tossal dels Quatre Termes entre molts indrets.

Accions del document