L'Oficina de Turisme de Montblanc a punt per a la temporada turística d’estiu

L’Agència Catalana de Turisme ha atorgat a Montblanc el distintiu de Turisme Familiar

26/06/2023

 

Per Sant Joan es dona per encetada la temporada turística d’estiu. L'Oficina de Turisme de Montblanc hi arriba amb dues importants novetats i consolidant propostes que l’any passat es van impulsar amb èxit. El primer semestre de l’any es tancarà amb un notable increment de consultes a l’Oficina de Turisme respecte l’any passat. Això pot fer pensar que l’estiu ha de seguir aquesta tendència. Tanmateix el factor meteorològic tornarà a ser decisiu per assolir xifres importants.

Segell de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme
Montblanc ha obtingut recentment el segell de Turisme Familiar que l’integra a la marca Natura i Muntanya en família de la destinació Muntanyes de Prades. Aquesta marca es va crear l’any 2014 però Montblanc no en va poder formar part ja que alguns dels criteris a complir tenien a veure amb el sector privat que no hi participà. En l’actualitat només es valoren aspectes que tenen a veure amb la gestió turística que es fa des de l’Oficina de Turisme i els avaluadors de l’Agència Catalana de Turisme van certificar fa unes setmanes que es compleixen al 100%. Es valora molt positivament l’atenció i la informació que s’ofereix des de l’Oficina de Turisme de Montblanc, el web i els perfils a les xarxes, i l’organització d’esdeveniments de referència com Clickània, Brickània i Terrània, les propostes orientades a famílies de #Safrània365, la visita familiar Explora Montblanc i les visites autoguiades Explora Montblanc al teu aire i Descobreix la persona impostora de Montblanc

Nou fulletó de promoció turística
Coincidint amb la temporada turística d’estiu s’ha editat i distribuït un nou fulletó turístic dissenyat per Simbòlic Comunicació. Està concebut per ser repartit en municipis de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, des d’on arriben molts visitants que descobreixen Montblanc durant unes hores. És un fulletó retallat de quatre cossos amb protagonisme per a la muralla de Montblanc com a continent d’un variat contingut d’interès turístic: la llegenda de Sant Jordi, les visites guiades, les visites a museus i espais culturals, les excursions per l’entorn i el paisatge. Té una sola versió en quatre llengües (català, castellà, anglès i francès) i els codis QR vinculen el fulletó amb la informació que es pot trobar al www.montblancmedieval.cat

Consolidar elements estrenats el 2022
La temporada d’estiu 2023 comptarà amb una sèrie de millores que es van estrenar l’any passat com són el plànol de la vila i el plànol de camins. El primer està editat en quatre llengües. Resulta de gran utilitat al visitant: l’ubica i se li presenta un ventall de propostes a fer a Montblanc. El de camins recull excursions senzilles pels voltants de Montblanc que l’Oficina de Turisme publica al seu perfil a Wikiloc. L’estiu passat es van posar en marxa les visites autoguiades, dues gimcanes adreçades a famílies que viatgen amb infants: Explora Montblanc al teu aire (per fer amb infants d’entre 5 i 8 anys) i Descobreix la persona impostora de Montblanc (per als de 9 a 12 anys). L’acollida durant aquest any ha estat molt positiva.

Visites guiades cada dia
Per tercer estiu consecutiu tots els dies dels mesos de juliol i agost s’oferiran dos tipus de visita cada dia que tenen el punt de sortida a l’Oficina de Turisme. A 2/4 d’11 del matí comença Explora Montblanc orientada per a famílies amb infants. A les 11 del matí s’ofereix la tradicional visita monumental. A més, s’ofereixen dues altres visites puntuals que tenen el punt de sortida a la plaça de Sant Francesc: els dimecres a les 7 del vespre se seguirà oferint una visita en francès i els dijous a les 10 de la nit s’iniciarà una visita nocturna. En tots els casos cal fer la reserva a través del www.montblancmedieval.cat al preu de 8€ per a majors de 14 anys, de 4€ entre 7 i 14 anys i gratuïta per a menors de 6 anys.

Visites a la muralla
Des de fa un any que es realitza la visita lliure la muralla, amb la possibilitat de passejar per un ampli tram de pas de ronda i pujar al capdamunt de tres torres. Aquest juliol s’estrena un nou horari que garanteix l’obertura de la muralla tots els dies de la setmana. De dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 17,30 a 19,30 h i els festius de 10 a 14 h. El preu és de 3€ per als majors de 14 anys i gratuït per als menors d’aquesta edat.

Accions del document