La sisena edició del concurs d'Instagram de la Setmana Medieval torna a ser un èxit de participació i de qualitat

Vora 1.500 fotografies s'han etiquetat amb #montblancmedieval i #setmanamedieval

13/05/2019

La XXXIIa edició de la Setmana Medieval va tornar a generar milers de fotografies que immortalitzen una experiència única per als visitants que any rere any omplen carrers i places de Montblanc.


Un gran nombre d'aquestes fotos van prendre part en el concurs d'Instagram que organitzen l'Oficina de Turisme de Montblanc i l'Associació Medieval.


Entre el 23 d'abril i el 5 de maig els usuaris d'aquesta xarxa social de fotografies que volien participar al concurs havien d'etiquetar les seves fotos amb  #montblancmedieval i #setmanamedieval i seguir les indicacions de les bases que es van publicar a començament d'abril.


El concurs està plenament consolidat i durant aquests dies es van etiquetar prop de 1.500 imatges que han servit per donar a conèixer la festa medieval més antiga de Catalunya i, de pas, el municipi. D'aquesta manera, el número de  fotos etiquetades amb #montblancmedieval ja s'atansa a les 40.000.


Aquesta participació elevada ha comportat l'increment de seguidors al compte que gestiona l'Oficina de Turisme de Montblanc (@montblanc_medieval) i hores d'ara és de 6.600.


Enguany el concurs tenia tres categories: Montblanc Medieval (on havia de destacar algun element del patrimoni de la vila), Setmana Medieval (amb elements clars de la festa on es veiés gent participant-hi) i Igers Montblanc (on es tenien en compte les fotografies compartides pels igers de Montblanc i la Conca de Barberà). Els premis per als cinc finalistes de cada categoria són gentilesa de l'Ajuntament de Montblanc.


Els dies 7, 8 i 9 de maig, a través del compte @montblanc_medieval d’Instagram, es van fer les votacions dels cinc finalistes de cada categoria. Es dona la circumstància que algun dels finalistes ho ha estat en altres edicions, prova de la fidelitat dels instragramers a la festa.

Els premiats han estat els següents:
Categoria Montblanc Medieval
1a @kielokylma Roses al portal de Sant Jordi
2a @wisinacastanedo Torn de guàrdia al portal de Sant Jordi
3a @vega_poblet Muralla il·luminada i campament
4a @palli5 Acte de cloenda a la l'església de Santa Maria
5a @joguarany Campament
Categoria Setmana Medieval
1a @tulineta1987 Ball de les dúcties
2a @miiniinuu Campament de poble
3a @sromero85 Torneig medieval nocturn
4a @mariamontblanc Mercat d'esclaus
5a @bernonecodi Mostra d'oficis
Categoria Igers Montblanc
1a @palli5 Torre de la muralla guarnida i Santa Maria
2a @sromero85 Sant Jordi i la princesa
3a @jordigine  Cavallers al carrer Major
4a @frida_081 Banderes al palau del Castlà
5a @marienp01 Reina