La Setmana Medieval de Sant Jordi torna a omplir Montblanc de visitants

S’han gestionat tres punts d’informació coordinats que han atès 6.360 persones

11/05/2022

L'Oficina de Turisme de Montblanc fa un balanç excel·lent de l'activitat turística durant la Setmana Medieval de Sant Jordi. La 35a edició de la festa de recreació històrica més antiga del país ha recuperat dades de visitants d’abans de la pandèmia. Carrers i places s’han omplert durant dos caps de setmana i les actuacions i espectacles han tornat de despertar l’interès dels milers de persones que han escollit Montblanc per gaudir de bons moments en família o amb amics.

En aquesta ocasió l’Oficina de Turisme de Montblanc i l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi s’han coordinat per recollir dades de visitants: procedència, número de persones i l’indret on s’allotjaven.

En total s’han atès 1.926 consultes, xifra que suposa 6.360 persones. Dels quatre dies el de major activitat fou el diumenge 24 amb 590 consultes i 1.893 persones ateses.

Les dades provenen de tres punts: l’Oficina de Turisme, ubicada a l’antic celler modernista, i gestionada per l’equip habitual; la nova torre de Sant Francesc, gestionada pels Guies de Montblanc; i el Punt d’Informació de la festa, ubicat a l’antiga església de Sant Francesc, i gestionat per voluntaris de l’associació organitzadora de la festa.

El públic atès provenia majoritàriament de Catalunya, en un percentatge superior al 90%. Principalment han arribat de Barcelona i l’àrea metropolitana, el Camp de Tarragona i les Terres de Lleida. El perfil és familiar, amb infants o sense, i colles d’amics. Molts coneixen la festa i enyoraven poder retrobar-se amb l’ambientació dels carrers i les activitats programades. Com passa cada any, el dèficit estructural d’allotjament a la comarca ha fet que la majoria dels visitants fessin una escapada d’unes hores i, per tant, tornessin a casa seva i no pernoctessin a la zona.

 

La diada de Sant Jordi l’Ajuntament de Montblanc va estrenar la passejada pel pas de ronda de la muralla des de la nova torre de Sant Francesc. El recorregut actual és més llarg i es pot accedir al capdamunt de tres torres. Durant els quatre dies de la festa hi han passat 2.073 persones.

Accions del document