La novena edició del concurs d'Instagram de la Setmana Medieval torna a ser un èxit de participació i de qualitat

Les fotografies s'han etiquetat amb #montblancmedieval i #setmanamedieval

10/05/2023

La novena edició del concurs d'Instagram de la Setmana Medieval torna a ser un èxit de participació i de qualitat
@f_dejuana

La 36a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi ha estat molt concorreguda i això s’ha vist a través de l’activitat a les xarxes. Com cada any, la festa ha tornat a ser immortalitzada a través d’imatges per al record d’una experiència única per als visitants que han omplert carrers i places de Montblanc.

Enguany hi ha hagut un notable augment de les històries a Instagram confirmant la tendència a l’alça dels vídeos i una disminució a l’hora de compartir fotos.

Un gran nombre d'aquestes fotos van prendre part en el concurs d'Instagram que any rere any organitzen l'Oficina de Turisme de Montblanc i l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

Entre el 21 d'abril i el 2 de maig els usuaris d'aquesta xarxa social de fotografies que volien participar al concurs havien d'etiquetar les seves fotos amb #setmanamedieval, #montblancmedieval i #respiramontblanc.

El concurs està plenament consolidat i durant aquests dies es van etiquetar centenars d’imatges que han servit per donar a conèixer la festa medieval més antiga de Catalunya i, de pas, el municipi. D'aquesta manera, el número de fotos etiquetades amb #montblancmedieval ja supera les 56.300, més de 2.000 en relació a aquestes dates de l’any passat.

La participació elevada també ha afavorit l'increment de seguidors al compte que gestiona l'Oficina de Turisme de Montblanc (@montblanc_medieval) i hores d'ara supera els 13.400.

Enguany el concurs tenia dues categories: Montblanc Medieval (on havia de destacar algun element del patrimoni de la vila) i Setmana Medieval (amb elements clars de la festa on es veiés gent participant-hi). Els premis per als tres finalistes de cada categoria són gentilesa de l'Ajuntament de Montblanc i del celler Josep Foraster de Montblanc.

Els dies 8 i 9 de maig, a través del compte @montblanc_medieval d’Instagram, es van fer les votacions dels finalistes de cada categoria. Es dona la circumstància que algun dels finalistes ho ha estat en altres edicions, prova de la fidelitat dels instragramers a la festa.

Els premiats han estat els següents:

Categoria Montblanc Medieval
1a @f_dejuana
2a @jordi_bl
3a @josepce2

Categoria Setmana Medieval
1a @cintiardr3
2a @sromero85
3a @mpalli94