La muralla de Montblanc atrau més d'un miler de visitants en l'inici de l'estiu

Al juliol, vora 500 persones han fet la visita sense guia dels dies feiners

14/08/2018

Aquest estiu l'Oficina de Turisme de Montblanc està centrant esforços en la promoció de les visites a la muralla. Un cop passat el mes de juliol i els deu primers dies d'agost, el resultat és molt favorable: més de mil persones han gaudit d'alguna de les experiències que es proposen.

La principal novetat ha estat la visita al pas de ronda i les torres de la muralla de Montblanc, una experiència sense guia, al ritme que desitgi l'usuari. Es pot fer de dilluns a divendres d'11 del matí fins a les 2 del migdia. El preu és de 3€ per als majors de 14 anys, d'1,5€ per als joves de 7 a 13 anys i gratuït per als menors de 6 anys.

Vora 800 persones han gaudit d'aquesta visita entre el mes de juliol i l'inici d'agost. S'ha pogut observar major activitat els dies menys calorosos i els que començaven acompanyats de núvols. Com sempre, el factor climàtic és un important condicionant i com més calor fa menys visites es realitzen.

També estan funcionant molt bé les visites guiades nocturnes programades cada divendres d'estiu a partir de les 10 de la nit, i les visites en francès dels dimecres a les 7 del vespre que han triplicat l'afluència respecte l'any 2017.

Com tots els caps de setmana de l'any, se segueixen proposant les visites de cap de setmana (gastronòmica, monumental i muralla). Aquestes visites són les més demanades a la tardor i la primavera. El fet que les hagin realitzat més de 200 persones també millora les xifres de l'any passat.

En general, l'activitat de l'Oficina de Turisme de Montblanc d'aquest estiu s'està veient condicionada per un mes de juliol amb menys visitants que l'any passat, tal vegada per un excés de calor. Tot i això, la xifra de 1.500 consultes registrades, vora 5.000 persones, és molt positiva.

Accions del document