L’associació Respira Montblanc i l’Ajuntament de Montblanc presenten el catàleg d’experiències turístiques

Es tracta d’un recull de propostes singulars que ajudaran a descobrir el territori

28/09/2022

L’Ajuntament de Montblanc i l’associació Respira Montblanc han presentat el catàleg d’experiències Respira Montblanc, un recull de propostes singulars que ofereixen les empreses adherides a aquesta marca de qualitat. L’acte ha tingut lloc a l’Espai Aromis un indret on precisament pot gaudir-se d’algunes de les propostes del catàleg.

Ha estat elaborat durant el darrer any amb l’assessorament de la consultoria turística Tourislab que ha fet un recull de propostes amb l’objectiu d’oferir moments de felicitat als viatgers a través d’una immersió cultural i d’aprenentatge, benestar físic i emocional, relaxació, pau i tranquil·litat descobrint Montblanc, la Conca de Barberà, les Muntanyes de Prades i la Ruta del Cister. El consultor David Esteller ha estat l’encarregat de fer la descripció dels continguts que ha definit com un veritable exemple de turisme regeneratiu.

Les propostes estan ordenades segons les característiques de cada proposta: a pedals; rutes a peu i cavall; sabors i olors; trepateja; experiències culturals; activa’t; ecoturisme i Respira i connecta.

El catàleg està disponible a www.respiramontblanc.cat i cada establiment i empresa el pot utilitzar per a promocionar els seus productes i els de la resta de components del projecte.

La satisfacció de l’associació Respira Montblanc i de l’Ajuntament de Montblanc en veure acabat el catàleg és màxima. La creació de nous productes turístics i la millora en el procés de comercialització turística eren dos dels objectius que es van marcar els integrants de Respira Montblanc l’estiu de 2020 en el moment de l’arrencada del projecte.

A partir d’ara el catàleg s’anirà actualitzant periòdicament incorporant-hi noves experiències i tantes empreses com es vagin integrant al projecte.

L’impuls per poder realitzar aquest catàleg d’experiències turístiques va ser l’obtenció a finals de 2020 del premi Jordi Cartanyà que atorgà el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, com la millor proposta innovadora i creativa que contribueixi a un desenvolupament turístic sostenible a la Costa Daurada.

A això s’hi sumà el conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament de Montblanc que garanteix el suport tècnic i econòmic a les iniciatives de l’associació.