L’any 2024 nou curs de Guies de Montblanc

De gener a abril s’han previst 17 sessions formatives coordinades per l’historiador Àlex Rebollo

07/11/2023

L’any 2024 nou curs de Guies de Montblanc
Roda de premsa "Curs de Guies de Montblanc"

El dimarts 7 de novembre s'ha presentat el setè curs de Guies de Montblanc que organitza l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Àrea de Turisme. L’acte comptà amb la presència del regidor de Turisme Ramon de Domingo.

L’últim curs de guies es realitzà el 2017 i des de llavors no hi ha hagut noves incorporacions al grup de Guies de Montblanc encarregat de realitzar el ventall de visites guiades que s’ofereixen des de l’Oficina de Turisme de Montblanc.

Aquesta setmana s’ha obert el període de pre-inscripció al curs, que es tancarà el 10 de desembre. Si hi ha més de trenta pre-inscrits es farà una prova d’ingrés el divendres 15 de desembre. Els aspirants que hagin superat la prova i que per tan, s'inscriuran al Curs de Guies de Montblanc, hauran d'abonar l'import de 30€ per realitzar el curs a l'Oficina de Turisme de Montblanc. 

El curs serà impartit per l’historiador montblanquí Àlex Rebollo, guia de Montblanc i creador de la visita en família Explora Montblanc. Les sessions teòriques tindran lloc a les instal·lacions de Concactiva durant onze divendres des del 12 de gener al 13 d’abril. Tindran una durada de dues hores, de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre. També hi haurà sis sessions pràctiques per descobrir detalls del patrimoni de la mà de diversos experts.

Al mes d’abril hi haurà l’avaluació dels aspirants a guies i els qui hagin obtingut la nota mínima exigida rebran l’acreditació al mes de maig durant les Festes de Sant Maties.

El primer curs de guies es va realitzar l’any 2000, i van seguir-ne els anys 2004, 2007, 2010, 2015 i 2017. El setè curs arribarà set anys després de l’anterior. S’espera que desperti força interès ja que fa temps que l’Oficina de Turisme de Montblanc rebia preguntes de persones interessades en poder-lo realitzar.

El formulari de pre-inscripció es pot trobar a www.montblancmedieval.cat

Accions del document