Èxit de la jornada d'artesania i turisme organitzada per la URV

Es van suggerir propostes de futur molt interessants

17/06/2024

Èxit de la jornada d'artesania i turisme organitzada per la URV
Moment de la jornada a la sala de les Corts Catalanes

El divendres 14 de juny al matí la sala de les Corts Catalanes de l’antic convent de Sant Francesc acollí una jornada tècnica organitzada per la Universitat Rovira i Virgili amb el suport de la Diputació de Tarragona.

La jornada portava per títol Artesania i turisme, teixint sinergies per redescobrir el territori i va ser programada per la Càtedra d’innovació i recerca turística de la URV dirigida per la Dra. Marta Nel-lo, qui va fer la presentació inicial junt amb l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó.

Arrencà amb una taula rodona molt interessant i dinàmica on hi prengueren part Xavier Villas, director d’Artesania de Catalunya; Pilar Lanau, directora de l'Escola d'Art i Cultura de la Diputació a Tortosa i Valls; i Joaquim Queralt, cap de l’àrea de turisme de Montblanc qui parlà de l’experiència de Terrània, el festival internacional de ceràmica.

Durant la sessió la Dra. Anna Isabel Serra presentà un estudi d’anàlisi de l’artesania en l’oferta i la promoció turística de la Costa Daurada que ha desenvolupat la càtedra d’innovació i recerca turística de la URV.

La jornada va acabar amb un taller per explorar la riquesa artesanal en el que hi prengueren part tots els participants a la jornada. Maria Batet, entrenadora d’habilitats creatives, va dinamitzar-lo i en sortiren diverses propostes de futur.

La jornada programada a Montblanc fou la primera d’una sèrie de tres que tindran lloc a Vila-seca i a Salou els dies 17 i 20 de juny, respectivament.