Es presenta la setena promoció dels Guies de Montblanc

El curs s’ha impartit durant els primers mesos de l’any i l’han superat vint participants

22/05/2024

Es presenta la setena promoció dels Guies de Montblanc
Promoció de guies 2024

El passat divendres, com a primer acte de les Festes de Sant Maties, la sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc acollí l’acte de lliurament de les acreditacions dels vint nous Guies de Montblanc.

Es tracta de la setena promoció de guies, una activitat que l’Oficina de Turisme de Montblanc va començar a coordinar l’any 2000. La primera promoció dels Guies de Montblanc també es presentà en el marc de les Festes de Sant Maties. Una tradició que s’ha recuperat enguany, ja que l’anterior es va fer coincidir amb la inauguració de la nova Oficina de Turisme, el juny de 2017. Precisament la tardança en convocar un nou curs ha fet que en els darrers anys s’hagués fet molt urgent la incorporació de nous guies.

Els nous guies han passat un període de formació de quatre mesos amb la corresponent avaluació. El coordinador del curs ha estat l’historiador, i també Guia de Montblanc, Àlex Rebollo.

Durant les properes setmanes els nous guies faran un període de rodatge i poc a poc s’integraran en la realització de les visites guiades que ofereix l’Oficina de Turisme de Montblanc: monumental i familiar en el cas de les visites individuals, les de grups i les escolars.

L’acte va comptar amb la presència dels regidors de la corporació que van fer el lliurament dels carnets als nous guies i acabà amb les paraules de l’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, qui també és Guia de Montblanc, i una foto de família.