Es convoca el setè concurs d'Instagram de la Setmana Medieval

Es farà en base a fotografies antigues de totes les edicions de la festa, des de 1987 a 2019.

16/04/2020

Malgrat que la 33a Setmana Medieval de Sant Jordi es va haver de suspendre a causa de la crisi pel COVID-19, l’Oficina de Turisme de Montblanc i l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi tornen a organitzar el tradicional concurs d’Instagram de la Setmana Medieval.

Els aficionats a Instagram disposen de la informació per participar en la setena edició del concurs que serà del tot excepcional, ja que caldrà recuperar i compartir fotografies antigues de qualsevol de les edicions anteriors de la festa, per tant, imatges que poden anar de 1987 fins a 2019.

Les sis edicions anteriors van tenir un gran èxit de participació, tant per la quantitat de fotos etiquetades com per la seva qualitat. Es tracta d’una activitat arrelada entre la població local i els visitants de la festa aficionats a compartir imatges a través de les xarxes. És per aquest motiu que l'Oficina de Turisme de Montblanc i l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi no han volgut perdre aquest vincle sentimental amb qui estima la festa i han redactat les bases per poder participar al concurs i ja es poden consultar als webs www.montblancmedieval.cat i www.setmanamedieval.cat.

Com sempre, els igers hauran d'etiquetar fotos amb #montblancmedieval i #setmanamedieval. Hauran de ser compartides durant les dates previstes per a la 33a Setmana Medieval, és a dir, del 17 al 26 d’abril. També cal ser seguidor dels comptes d'Instagram dels organitzadors: @montblanc_medieval i de @setmanamedieval.

El concurs consta de tres categories segons el període en què van ser fetes les fotografies originals, i per això caldrà posar l’any en el comentari que acompanyi la foto: de 1987 a 1997, de 1998 a 2008 i de 2009 a 2019. Els dies 28, 29 i 30 d’abril, a través d’Instagram, es faran les votacions de les quatre finalistes de cada categoria.

El primer premi de cada categoria són dues entrades per a la representació de la llegenda de Sant Jordi de la Setmana Medieval de 2021. Del segon al quart premi són experiències enogastronòmiques a Montblanc.

L’Associació Medieval posa en marxa altres accions

A banda del concurs d’Instagram, l’Associació Medieval posa en marxa diverses accions a través de les xarxes socials durant les dates de la festa. La primera que s’ha fet pública és la posada en marxa del concurs de dibuix per als alumnes de P3 fins a 6è de les escoles de la Conca de Barberà. L’objectiu, com cada any, és poder recollir els dibuixos i poder realitzar el calendari de la Setmana Medieval per l’any 2021.

D’altra banda, l’Associació Medieval també ha animat als montblanquins i montblanquines a penjar el domàs de la Setmana Medieval al balcó tot i que la festa no se celebri. L’objectiu és que durant aquests dies, tot i estar tancats a casa, l’esperit de la Setmana Medieval estigui ben present. 

Una altra de les accions que es vol dur a terme és que el dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi, un dia molt especial per la Setmana Medieval, la gent comparteixi fotografies a les xarxes socials amb el seu vestit medieval. L’objectiu és que el dia 23 la xarxa s’ompli de fotografies de gent a casa seva, però vestits d’època, com hauríem fet si la Setmana Medieval s’hagués pogut celebrar.

Consulta les bases del concurs.