El sector turístic de Montblanc fa la trobada anual de forma telemàtica

Serví per fer balanç de 2020 i plantejar les principals línies d’actuació d’enguany.

01/03/2021

El passat dijous va tenir lloc la tradicional trobada del sector turístic de Montblanc per fer balanç de l’exercici anterior i explicar les principals línies estratègiques de l’Ajuntament de Montblanc en matèria de turisme. Per primera vegada va ser telemàtica.

L’acte tingué una durada de pràcticament dues hores durant les quals la regidora de Turisme, Núria Besora, i l’equip tècnic de l’Oficina de Turisme van repassar els principals aspectes de gestió turística al municipi clarament marcats per la situació de pandèmia.

L’acte es va dividir en dues parts. Inicialment es va fer balanç de 2020 en base a un document que es pot consultar al web corporatiu.

Òbviament la pandèmia ha condicionat arreu l’activitat turística i es va fer un repàs de com s’hi va fer front des de l’Oficina de Turisme amb quatre fases d’actuació: parar el cop, generar confiança en la destinació, planificar i reobrir.

D’entre els fets més destacables de 2020 es va fer especial incidència en l’adaptació de l’Oficina de Turisme a les recomanacions sanitàries i d’instal•lacions de la Direcció General de Turisme; en la nova visita guiada també adequada a la situació de pandèmia; i al projecte Respira Montblanc sorgit a partir de l’impuls del sector privat.

Pel que fa a les principals línies estratègiques per a 2021, les explicacions es van centrar en les tasques que s’estan duent a terme per tal de poder presentar novetats per a dos segments de turistes que es preveu augmentin notablement: les famílies que viatgen amb nens i el públic interessat en la natura i les activitats a l’aire lliure.

Un dels temes que més interessava era saber què podia passar amb els grans esdeveniments que organitza l’Oficina de Turisme. Hores d’ara es manté l’esperança de poder celebrar els tres festivals Brickània, Terrània i Clickània. En qualsevol cas seran unes edicions molt especials. L’any passat es van haver de deixar de celebrar i enguany els preparatius tenen en compte tots els protocols sanitaris que garanteixin la màxima seguretat en el cas de poder-los tirar endavant.

Pel que fa als esdeveniments integrats en els claendaris de #Safrània365 i Viu Montblanc en família s’han programat activitats de petit format, amb aforaments reduïts. Tot fa pensar que es podran celebrar en les dates i condicions previstes.

La segona part de la trobada va ser un moment molt interessant i enriquidor, amb preguntes, reflexions i suggeriments d’interès. Malgrat que la situació és ara mateix molt dolenta per a l’activitat turística es mira el futur a mig termini amb un moderat optimisme i s’espera que aquest estiu sigui millor que el de 2020.