Montblanc estrenarà una nova Oficina de Turisme

L'acte comptarà amb la presència del Director general de Turisme, Octavi Bono.

10/08/2017

Montblanc estrenarà una nova Oficina de Turisme
Exterior de l'Oficina de Turisme

Després de disset anys, el proper cap de setmana l'Oficina de Turisme de Montblanc canviarà d'ubicació. A partir del dissabte 1 de juliol es posarà en funcionament el nou equipament a l'antic celler modernista obra de Cèsar Martinell, que substitueix el de l'antiga església de Sant Francesc, estrenat el maig de 2000.

La inauguració d'aquest nou espai tindrà lloc el divendres 30 de juny a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència del Director General de Turisme, Octavi Bono. S'aprofitarà l'acte per fer el lliurament de les acreditacions als nous Guies de Montblanc que han superat les proves del sisè curs organitzat per l'Ajuntament.

La construcció de la nova oficina de turisme estava inclosa en el “Projecte d’adequació del celler cooperatiu modernista de Montblanc i el seu entorn en Oficina de Turisme i botiga de productes agroalimentaris de proximitat” que ha tingut dues fases. La primera, estrenada l'estiu de 2015 va servir per condicionar algunes parts de l'edifici i permeté la posada en marxa de l'agrobotiga.

La segona fase ha tingut un pressupost de 400.000€ que ha aportat la Generalitat de Catalunya des del Fons per al Foment del Turisme creat a partir de l'impost sobre estades en establiments turístics (la popular «taxa turística»). La notificació de la concessió de la subvenció fou el setembre de 2015 i en menys de dos anys s'ha construït la nova oficina, s'ha moblat l'agrobotiga i s'ha realitzat una nova senyalització turística de vianants i de benvinguda.

La nova Oficina de Turisme de Montblanc es va plantejar atenent els programes d'actuació inclosos al Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (2013-2016) i les Directrius Nacionals de Turisme 2020, i es va basar en la millora de la qualitat en l'experiència turística.

La nova oficina de turisme suposarà un salt qualitatiu respecte l'actual ja que ha estat dissenyada atenent les necessitats dels usuaris i dels professionals que prestaran el servei. S’adequa al Decret 66/2014, de 13 de maig, de regulació dels Serveis d'Informació, Difusió i Atenció Turística de Catalunya per tal que esdevingui una oficina de turisme de primera categoria. La modernització i innovació es justifica perquè:

Assegura major proximitat entre informador i usuari facilitant un servei més personalitzat. Desapareixen les escales que impedeixen l’accés a persones amb mobilitat reduïda, es disposa d'un taulell i una taula baixa on donar un tracte personalitzat al visitant, hi ha un ascensor per accedir a l'agrobotiga i s'han construït lavabos públics adaptats.

Integra elements tecnològics com el servei d’informació exterior de 24 hores, amb una pantalla tàctil i a l'interior una taula interactiva d’autoservei d’informació i dues pantalles d’informació sobre esdeveniments i recursos.

L'espai està climatitzat, disposa de lluernaris que afegeixen llum natural, megafonia i altaveus.

S’integra en un espai que inclou una botiga de producte agroalimentari de proximitat.

Té un espai expositiu on periòdicament es podran veure mostres de pintura, ceràmica, fotografia o cartells relacionats amb els principals recursos turístics de Montblanc i la Conca de Barberà. En l'estrena es podran veure pintures cedides pel Museu Comarcal de la Conca de Barberà corresponents a les Biennals d'Art.

Es mantenen característiques que es recullen a la normativa d’oficines de turisme, i que ja es complien, com disposar d’internet i wi-fi, un magatzem de material, despatx i sala de reunions i una superfície superior a 80m2.

La nova Oficina de Turisme també guanya en visibilitat exterior i disposarà de la senyalització oficial homologada per la Generalitat de Catalunya: dues plaques a la façana i un tòtem a la plaça. Als finestrals exteriors i la porta principal s'han col·locat uns vinils que incorporen el nou logotip turístic de Montblanc Medieval que serà presentat oficialment el proper divendres 7, junt amb els nous webs de l'Ajuntament de Montblanc i de Montblanc Medieval.