Bloguers de viatges gaudeixen d'un cap de setmana a Montblanc

L'Oficina de Turisme de Montblanc i l’associació Respira Montblanc programaren un ventall d’experiències turístiques per a l'associació Barcelona Travel Bloggers.

22/09/2021

El passat cap de setmana Montblanc acollí un grup de bloguers de viatges de l'associació Barcelona Travel Bloggers (BCN-TB). Ha estat la segona trobada d’aquest tipus després de l’organitzada amb èxit el març de 2016. El paper dels bloguers de viatges com a prescriptors de destinacions turístiques és valorat tant pels gestors turístics com, molt especialment, pels usuaris finals.

L'organització va anar a càrrec de l’Oficina de Turisme de Montblanc i de l’associació Respira Montblanc. Es dissenyà un programa que facilités la descoberta tranquil·la i el gaudi dels atractius del territori, transmetent els valors que promou la marca Respira Montblanc.

Van viure aquesta experiència un grup de vint persones integrants de nou blogs de viatges que sumen uns 60.000 seguidors a les xarxes. Hi prengueren part, Areveure.cat, Instantes de Felicidad, La elegancia de viajar, Lo mejor de viajar, Los viajes de Quim y Elena, Mis chicos y yo, Mochileros de viaje, Viatges 2.0 i Wanderfoodiegirl.

Els participants podien escollir activitats en funció dels seus interessos i es van distribuir pels diversos allotjaments col·laboradors: les Voltes de Barberà de la Conca, el Maset de les Talaveres i la Polaina de Montblanc, el Mas de l’Arlequí de Rojals i Cal Maginet i El secret de la llegenda de Vilaverd.

Les activitats programades ocuparen les principals franges horàries. El dissabte al matí es van fer visites guiades (la monumental i la nova «ExploraMontblanc» per als bloguers que viatgen en família). Les dues van acabar al Museu del Pessebre de Catalunya. En companyia de Surt, activitats a la natura es va fer una excursió a la via ferrada de Les Venes a Rojalons.

A l’hora de dinar, els bloguers es van distribuir en tres dels restaurants col·laboradors: Les 3 Esses i 10mil400 de Montblanc, i Cal Maginet de Vilaverd.

Després es podia escollir entre una ruta a cavall amb el Club Hípic Conca de Barberà i la visita als Molins de la Vila amb el Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Al vespre hi va haver el sopar conjunt del grup al Molí del Mallol, un àpat on s’hi serviren vins i caves dels cellers de Respira Montblanc: Mas de la Sabatera, Mas Foraster i Vins de Pedra de Montblanc i Carlania de Barberà de la Conca.

Diumenge al matí des de Rojals es va fer la ruta Mas d’en Llort, ecosistemes de l’art rupestre amb Reboll, serveis ambientals. El programa acabà amb un dinar conjunt al restaurant la Parra.

L'èxit de l'acció de promoció rau en la bona predisposició dels membres de Respira Montblanc, allotjaments, restaurants, cellers, museus i empreses d’activitats que junt amb l’Ajuntament de Montblanc van col·laborar assumint els costos d’organització.

El resultat de l'acció de promoció s'anirà veient durant les properes setmanes a mesura que es publiquin articles. De fet, durant el cap de setmana, ja es van generar més d'un centenar de tuits, publicacions a Facebook, i imatges i stories a Instagram.

L’organització de l’estada dels bloguers ve de la bona relació entre l'Oficina de Turisme de Montblanc i Barcelona Travel Bloggers, associació que agrupa bloguers de diverses nacionalitats especialitzats en viatges que viuen a Barcelona i comarques properes. L’any 2015 l’Oficina de Turisme va ser convidada a prendre part en una xerrada durant els actes del segon aniversari de BCN-TB, i l’any següent es va fer la primera trobada Gràcies a la bona predisposició dels associats a Respira Montblanc s’ha dut a terme aquest iniciativa que s’espera pugui tenir continuïtat en el futur.