Presentació

Safrània és la Fira de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà, organitzada per l’Ajuntament de Montblanc a través de l’Oficina de Turisme.
Té per objectiu ser un gran aparador dels productes agroalimentaris de qualitat produïts a la comarca, acostar al gran públic el producte de proximitat, donar valor a la feina dels productors del territori, i fomentar les relacions comercials entre professionals.
Se celebra el mes de novembre, normalment el primer cap de setmana, i ocupa l’espai de l’antiga església i claustre de Sant Francesc.
És important mencionar el safrà. Sobretot pel seu protagonisme sorgit en els darrers anys a la comarca pel projecte únic que suposa la recuperació del cultiu. En el marc de Safrània s'organitzen visites a camps florits de safrà, on es participa en una sessió de recol·lecció; també xerrades sobre el producte, característiques i aplicacions, i taller de desbrinat.

La fira ha tingut sempre com a eix central la mostra gastronòmica de productes agroalimentaris de la Conca de Barberà. També s’hi realitzen tot un seguit d’activitats paral·leles que complementen la fira i que és precisament on es vol buscar el tret diferenciador de la fira. Així doncs es poden veure: demostracions de cuina en directe, demostracions tècniques vàries, xerrades, sortejos, actuacions, tallers infantils de cuina....

Accions del document