Que fer?
NOTÍCIES:
Cartell de la Fira
Cartell de la Fira
10-2014

LA SETENA EDICIÓ DE LA FIRA DE SANT MARTÍ DE MONTBLANC ARRIBA PLENA DE NOVETATS

Els dies 1 i 2 de novembre els productes agroalimentaris de la Conca de Barberà tindran protagonisme a la capital de la comarca

El primer cap de setmana de novembre es posarà el punt final als esdeveniments de tardor que organitza l'Ajuntament de Montblanc a través de l'Oficina de Turisme.

Després de Terrània i Clickània, els dies 1 i 2 de novembre arriba la Fira de Sant Martí i el protagonisme l'agafen els productes agroalimentaris de la Conca de Barberà i els restaurants. Productors i restauradors tindran l'oportunitat d'interactuar amb els clients finals, sigui públic local i comarcal, o visitants arribats de lluny.

En els darrers anys la fira s'ha consolidat com el gran aparador de la gastronomia de la Conca de Barberà, tant per la quantitat d'expositors com per la varietat d'activitats que permeten que els visitants descobreixin molts detalls dels ingredients i de l'elaboració dels plats que poden degustar en els restaurants participants.

Les novetats de l'edició de 2014 són diverses. Una està compartida amb la resta d'esdeveniments de tardor. Tant a Terrània com a Clickània s'ha utilitzat el claustre de l'antic convent de Sant Francesc. A la Fira de Sant Martí es repetirà l'experiència amb nous usos per als espais. La capella de Sant Macià serà el punt d'informació i venda de tiquets, el claustre l'espai dedicat als formatges, el pati serà la zona de degustació amb bótes, i la sala de les Corts Catalanes serà la sala de tast, un lloc on no deixaran de passar coses interessants al llarg del cap de setmana.

La nau central de l'església seguirà sent el punt de trobada amb els productors participants i on es trobarà ubicat l'espai de la cuina i la pantalla gegant que s'ha convertit en un clàssic de la fira, un dels trets que la defineixen.

La resta de novetats són de contingut. A la sala de tast hi haurà activitats que de bon segur atrauran el públic. Cal indicar que l'espai té aforament limitat i en alguns casos caldrà treure una entrada, és el cas de tres propostes:
Maridatge de vi i òpera a càrrec de Marcel Gorgori, conegut presentador de programes de TV3 dedicats precisament al vi i a l'òpera. Es farà el dissabte 1 a les 7 de la tarda, inclourà 4 tasts i l'entrada costa 15€.

Taller de gin-tònics a càrrec de Samuel Romero, Daniel Romero i Pol Martín on s'explicarà l'origen, els falsos mites, les tendències,.. Es farà el dissabte 1 a les 9 del vespre, inclourà un tast i l'entrada costa 3€.

Vins&Tuits a càrrec de l'enòleg Martí Magrinyà, una activitat que ja s'havia fet en anteriors edicions i que tindrà lloc el diumenge 2 a 2/4 de 7, inclou diversos tasts i l'entrada costa 5€.

La resta d'activitats a la Sala de Tast seran gratuïtes. El taller de panellets i el maridatge de vi i formatge es faran els dos dies. El dissabte es presentarà el llibre El Convent d'Eduard Contijoch i el diumenge s'hi farà un tast de melmelades.

En paral·lel a aquestes activitats, a l'espai central de la cuina se seguiran fent demostracions de cuina en directe, xerrades i també dues presentacions de llibres. El dissabte a les 12 Mariona Gumà presentarà Menjar per córrer, dedicat als amants d'aquest esport que vulguin menjar bé. El diumenge poc abans de 2/4 de 2 Francesc Fàbrega, escriptor especialitzat en gastronomia, presentarà el seu darrer llibre La Cuina de 1714 i farà una xerrada sobre el que es considera l'època d'inici de la cuina moderna. Al mateix temps Joan Ollé elaborarà un dels plats que apareixen al receptari del llibre.

Precisament la presència de Joan Ollé donarà més relleu a la segona edició del concurs popular de cuina que l'any passat va tenir una gran acceptació i va ser guanyat per aquest noi de 14 anys. Hi hauran dues semifinals el dissabte i la final el diumenge. Caldrà utilitzar ingredients de tardor, alguns dels quals són obligatoris. Les bases es poden consultar al web www.montblancmedieval.cat

Al llarg dels propers dies estarà disponible la programació definitiva.