Que fer?
NOTÍCIES:
Armats de Montblanc
Armats de Montblanc
04-2012

EL MAL TEMPS CONDICIONA LES XIFRES DE TURISTES DURANT LA SETMANA SANTA

En una setmana es van atendre 1.200 persones i poc més d'un centenar realitza visita guiada Divendres Sant i cap de setmana.

El mal temps de la Setmana Santa de 2012 podia fer preveure un descens en l'activitat turística a Montblanc, i així ha estat. Les xifres de turistes a Montblanc estan per sota de les enregistrades els darrers anys per les mateixes dates. En total han estat 390 consultes el que significa haver donat servei a 1.200 persones del dilluns 2 al diumenge 8 d'abril.

Pel que fa a la procedència, els resultats són els esperats: la majoria ha estat turista català, seguit de l'espanyol (80 consultes); i en minoria el turista estranger que tan sols representa el 2% del total de turistes atesos (20 consultes).

Cal puntualitzar que la xifra d'enguany divergeix molt de la de l'any 2011 degut a que l'any anterior, coincidí 23 d'abril dia de Sant Jordi, amb dissabte Sant, i moltes de les persones que es van atendre venien cercant la festa de la Setmana Medieval que es realitzà una setmana més tard.

D'entre les dades recollides cal destacar-ne dues: un terç del total (176) eren de l'estat espanyol, més del que és habitual; i un 8% eren estrangers, molt menys del que és normal. La resta, prop d'un 60%, eren catalans: una xifra esperada.

Si es tenen només en compte els tres dies més intensos de la setmana (divendres, dissabte i diumenge) es veu com el volum de turistes ha estat força elevat. On s'ha vist una davallada de turistes ha estat en les xifres de consultes i visitants de la primera part de la Setmana Santa. La pluja va afectar molt l'activitat turística. No pas d'aquells que tenien previst allotjar-se a Montblanc i la Conca de Barberà sinó de totes aquelles persones allotjades a la Costa Daurada o aquells que venien directament de casa seva i que s'havien de desplaçar a la vila.

Els allotjaments de Montblanc i les pedanies van tenir una ocupació gairebé del 100% durant els primers dies festius (dijous, divendres i dissabte) i inferior la resta de dies (diumenge i dilluns). La tendència com ha succeït en altres ocasions és la reserva d'última hora i l'estada de curta durada.

Divendres, dissabte i diumenge es van realitzar visites guiades que van tenir certa afluència. Es van realitzar les dues tipologies de visita a les 11h del matí i en total poc més  del centenar de persones van participar en la visita guiada.

Ara l'oficina de turisme de Montblanc es prepararà per la Setmana Medieval que, com cada any, significarà un màxim d'activitat turística a la vila. Si les bones condicions climatològiques ho permeten la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi pot suposar xifres turístiques de màxims.